Početna / Opštine / Bojnik / Podsticaji Ministarstva za podizanje zasada loze i proizvodnju vina
Reklama

Podsticaji Ministarstva za podizanje zasada loze i proizvodnju vina

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javne pozive za podsticaje u podizanju višegodišnjih zasada loze i proizvodnju vina.

Prvi poziv je za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, kroz podršku u podizanju višegodišnjih zasada vinove loze u ovoj godini.Podsticaji su namenjeni: za fizičko-hemijsku analizu zemljišta  i izradu vinogradarskog projekta,pripremu, obradu zemljišta,  nabavku sadnica vinove loze i druga slična ulaganja.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 60 odsto od vrednosti prihvatljive investicije, a pravo na podsticaje imaju sva registrovana  fizička i pravna lica. Zahtev se podnosi do 19. avgusta.

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je javni poziv i za podsticaje u proizvodnji vina. Za ovu namenu država je obezbedila 250 miliona dinara.

Subvencije će moći da se koriste za izgradnju vinarije, troškove i kupovinu nove opreme, uređaja i mašina za proizvodnju vina. Maksimalan iznos podsticaja za investicije u izgradnju objekata vinarije je 30.000.000 dinara, za nabavku nove opreme, uređaja i mašina za proizvodnju vina 10.000.000 dinara, dok se za opšte troškove može dobiti 1.000.000 dinara.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se, takodje, do 19. avgusta.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Danas i sutra do 35 stepeni, od srede zahlađenje i narandžasti meteolarm zbog nepogoda

Leto je u poslednjih desetak dana pokazalo svoje pravo lice, i donelo temperature kakve se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *