hotel bell

Načelnik niške policije demantovao povlačenje: Nije bilo razloga za intervencije, reagovaćemo ako dođe do narušavanja javnog reda i mira

Povodom događaja od sinoć kada je ulazak policijaca u zgradu PU Niš propraćen aplauzima okupljenih građana, Policijska uprava Niš dostavila je izjavu načelnika Slaviše Virijevića koji je demantovao da se policija pred bilo kim “povukla”.

-Povodom sinoćnog događaja, prilikom okupljanja ispred zgrade Policijske uprave u Nišu, kao i objava na društvenim mrežama da sam navodno naredio „da se policija povuče u zgradu“ obaveštavam Vas da su te tvrdnje apsolutno netačne i da su policijski službenici postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Nije bilo razloga za intervenciju, s obzirom na to da bezbednost građana i policijskih službenika nije bila ugrožena.

Uniformisani pripadnici Policijske uprave u Nišu su postupali po ranije predviđenom planu i ispred zgrade Policijske uprave u Nišu su stigli po povratku sa zadatka. Nakon kraćeg zadržavanja i procene da nema potrebe da intervenišu, oni su ušli u zgradu.

Napominjem da će, ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana i imovine, policija reagovati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima – navodi se u zjavi načelnika Policijske uprave Niš Slaviše Virijevića dostavljenoj medijima.

Check Also

Dvojica Vlasotinčana od mladića pokušala da iznude novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vlasotincu, uhapsili su U. S. (2000) i S. M. (2000) …

Оставите одговор