hotel bell

Počinje 16. Festival književnosti „Think Tank Town“

U TRAGANJU ZA IZGUBLJENOM ETIKOM I ESTETIKOM

„Ovogodišnji, 16. Festival književnosti „Think Tank Town“, održava se danas i sutra u Leskovcu, a posvećen je etici i estetici.

„Festival otvara Zoran Predin sa svojom knjigom „Mongolske mrlje“; biće to prilika da leskovačka publika, pored poznatog muzičkog opusa, upozna i književno delo ovog kultnog stvaraoca sa naših prostora – kaže Saša Stojanović, direktor festivala i dodaje – ali, ovogodišnji festival je rešio i da se podmladi te predstavlja i Šimona Cubotu, Katarinu Pantović, Luku Stojanovića i Kiku Stojanović, na kojima svet ostaje.

Predstavićemo i knjige iz festivalske produkcije, od Save Dimitrijevića koji ne prestaje da ispisuje hroniku starog Leskovca , preko Jovice Stojanovića i njegovogantropološkog eseja „Sjaj starosti“, sve do Jakuba Fišera, jednog od najzanimljivijih čeških pesnika srednje generacije i njegove zbirke odabrane poezije pod naslovom „24 kratke pesme za 24 duga sata“.Okrugli sto otvara Ivan Milenković svojom raspravom o etičkom i estetskom kod Makijavelija i Ničea.

Tu su i Mirčea Dan Duta češko/rumunski pesnik i prevodilac koga predstavljamo kroz program „lik i delo“, zatim Zoran Amar i Bojan Tončić koji predstavljaju budući film o Beogradskom krugu, predstavnici NUNS-a u potrazi za odgovorm da li će mediji nadživeti etiku, Dejan Acović koji postavlja pitanje „ima li uopšte katarze“ i, naravno, veliki Ljuba Živkov koji svojim „Retrovizorom“ zatvara festival.

Check Also

Na sednici Štaba za vanredne situacije usvojen plan rada za narednu godinu

Grad Leskovac je spreman za zimske uslove, jer je izabrano preduzeće zaduženo za zimsko održavanje …

Оставите одговор