Početna / DOGAĐAJI / Počelo takmičenje u pripremi ajvara – Petnaest ekipa u borbi za „Smederevac“
Dionis Restoran

Počelo takmičenje u pripremi ajvara – Petnaest ekipa u borbi za „Smederevac“

Leskovac je danas domaćin karavana „Izađi mi na teglu“ – te se ovim povodom u dvorištu Šop-Đokićeve kuće održava takmičenje u pravljenju najboljeg ajvara u oviru karavana.

Petnaest ekipa iz Leskovca, Medveđe, Brestovca, Bojnika … odmeravaće danas svoje snage i potruditi se da naprave najbolji ajvar a žiri će odlučiti u čije ruke ove godine ide smederevac – koji se dodeljuje kao glavna nagrada pobedniku.

Takmičenje je otvorila direktorka Leskovačkog kulturnog centra, Sanja Conić, koja je kazala da je ajvar brend našeg grada i da očekuje jaku konkurenciji.

„Imam zadovoljstvo i čast da vas pozdravim ispred Grada Leskovca, kao glavnog pokrovitelja ove manifestacije. Drago mi je što se i Leskovac šesti put uključuje u ovaj program , a kako i ne bi, kad smo mi jedni od najvećih proizvođača ajvara. Preko 100.000 tegli širom Srbije i inostranstva krene iz ovog kraja. Leskovac je prvi grad u Srbiji koji ima tri brenda, a jedan od njih je i leskovački ajvar. Tako da, dragi učesnici, danas uživajte, pravite dobar i kvalitetan proizvod, neka pobedi najbolji.“

Leskovčani danas pripremaju ajvar. Petnaest ekipa odmeravace svoje snage u pripremi ovog specijaliteta sa juga.

Publicerat av Dnevnik Juga Lördag 5 oktober 2019

U proteklih pet sezona ovaj karavan obišao je preko 130 gradova, oko 5000 učesnika, što je oko 500 takmičarskih ekipa po sezoni. Do sada je preko 600.000 posetilaca prošlo kroz karavan „Izađi mi na teglu“. U Leskovcu se održava po šesti put, a pobednik će predstavljati naš grad na takmičenju u Beogradu.

Ina Dendić

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *