Perišić: Za široku koaliciju po principu podele odgovornosti, a ne podele plena

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Srpska napredna stranka će se zalagati za stvaranje široke koalicije, ali ne po principu podele plena, već podele odgovornosti – istakao je Zoran Perišić na konferenciji za medije.

Aktuellni gradonačelnik Niša i nosilac liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje” na lokalnim izborima prof. dr Zoran Perišić izjavio je danas na konferenciji za medije da je ova stranka osvojila dva puta više glasova neko na lokalnim izborima 2012. godine.

Koalicija okupljena oko SNS osvojila je 39 procenata glasova i 30 mandata od ukupno 61, tako da niški SNS može komotno da bira koalicione partnere a po svemu sudeći biće to i dosadašnji partner SPS koji je osvojio 11 posto ili 8 odborničkih mandata.

Izbori se ponavljaju na 20 od 174 biračkih mesta i to najviše u gradskoj opštini Pantelej, čak 9.

– Zalagaćemo se za širu koaliciju ali neću da čujem o podeli plena nego odgovornosti. Iako smo osvojili manji procenat glasova nego što je naša lista na republičkom noviu moramo biti zadovoljni jer smo od 2012. godine „porasli“ od 21 posto na 38 – rekao je u susretu sa novinarima lider niških naprednjaka prof. dr Zoran Perišić.

Sve ostale stranke, osim pokreta „Dosta je bilo“ imaju slabije izborne rezultate. Treći po rezultatima je ujedinjena niška opozicija okupljena oko DS, SDS, NDS i LDP koja ima takođe 8 mandata. Slede radikali sa 7 posto (5 mandata), Dveri – DSS sa 5,3 posto glasova (3 mandata), Ruska stranka sa 1 mandatom i to je jedina od tri liste nacionalih manjina koje su prešle cenzus.

Osim SNS dobitnik lokalnih izbora u Nišu je pokret „Dosta je bilo“ koji je sa 8,4 procenata glasova osvojio 6 oborničkih mandata.

Nosilac izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje” Zoran Perišić je za slabije rezultate optužio i članove SNS generala Momira Stojanovića i advokata Srđana Aleksića koji su imali svoju listu ali nisu uspeli da pređu cenzus.

Check Also

Novo igralište za mališane u naselju “Podrum” u Leskovcu

U leskovačkom naselju “Podrum”, neposredno pored terena za basket, danas je mališanima zvanično predato na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *