Cvetanović: Rezultati izbora dokaz da smo radili odgovorno i savesno

U sedištu leskovačkih naprednjaka danas je održana prva postizborna konferencija na kojoj su prezentovani preliminarni rezultati jučerašnjih lokalnih izbora.

 

U prisustvu koalicionih partnera, predsednik Gradskog odbora SNS-a, Goran Cvetanović, rekao je da je lista “ Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” izvojevala veličanstvenu pobedu i na lokalnim i na parlamentarnim izborima. On se zahvalio građanima na velikoj izlaznosti, i svima koji su svoj glas dali koaliciji okupljenoj oko SNS-a.

Prema podacima, koje je danas saopštio na konferenciji, lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje osvojila je 35.267 glasova, što je 43,59 posto. U budućem lokalnom parlamentu, najveća politička opcija imaće 37 odbornika, ili 49,33 posto ukupnog broja mesta u Skupštini grada. SPS je osvojio 10.107 glasova, ili 12,49, na osnovu kojih će imati 10 mandata, Jedinstvena Srbija 6.621 glas, što je 8,18 posto, odnosno 7 mandata. Novoj Srbiji je poverenje ukazalo 5.734 građana, ili 7,09 posto od ukupnog broja glasalih, što govori da će ova stranka u budućem sazivu leskovačke skupštine imati 6 odbornika. Prema podacima SNS-a, SDS je osvojio 5.939 glasova, odnosno 7,34 posto, ili 6 mandata, DS – 4.383 glasa, 5,42 posto, ili 4 odbornička mesta. Isti broj mandata pripao je i SRS-u, koji je osvojio 5,02 posto ili 4.058 glasova. Jedan mandat pripao je Romskoj stranci, saopštio je Cvetanović.

Na republičkom nivou, rezultati su bolji za oko 2 i po hiljade glasova, ali s obzirom na to da je na lokalne izbore Nova Srbija izašla samostalno, može se reći da je broj glasova na približno istom nivou, objasnio je Cvetanović.

– Postignuti rezultat je dokaz da smo radili odgovorno i savesno i za nas je to još veća obaveza da u narednom periodu radimo za dobrobit Leskovca i svih naših sugrađana. Napravićemo tim sastavljen od najboljih ljudi, da završimo ono što smo započeli. Ja sam čovek koji drži reč, i za koga je reč svetinja. Obećano mora biti i ispunjeno, jer mi predizborne skupove nismo organizovali da bi davali lažna obećanja, već da bi od građana tražili glas i podršku da nastavimo sa radom. Nadam se trećem mandatu na mestu gradonačelnika, jer od početka višestranačkog sistema, u Leskovcu nisu postignuti ovako dobri rezultati. Osvojiti 37 mandata je zaista impozantan broj, naročito kad na izbore izlazite sa pozicije odgovornosti, rekao je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Goran Cvetanović.

On je dodao da, s obzirom na to da je GIK-u uloženo više prigovora, broj mandata možda nije konačan.

A. Jovanović

Check Also

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali na nagradnu ekskurziju u organizaciji grada Leskovca

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali su jutros na tradicionalnu ekskurziju koju u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *