Pedeset i devet Leskovačna dobilo finansijsku podršku za samozapošljavanje

Pedeset i devet Leskovačna dobilo je danas finansijsku stimulaciju grada kako bi započeli sopstveni biznis.

Za ovu namenu, prema Lokalnom akcionom planu, odnosno za meru samozapošljavanja iz gradske kase izdvojena je suma od 17,7 miliona dinara, a predsednik Goran Cvetanović istakao je da je ovo vetar u leđa našim sugrađanima koji žele da započnu sopstveni posao.

“Primećujem da je sve više naših sugrađana zainteresovano da počnu svoj posao, da žive od svog znanja i svojih veština, i to nas veoma raduje, a mi smo tu da im pomognemo na samom početku putovanja u novo razdoblje života. U ovoj godini, za samozapošljavanje opredelili smo 17,7 miliona dinara. Za sve mere Lokalnog akcionog plana u tekućoj godini popredeljeno je 29 miliona dinara, dok sredstva opredeljena u prethodnoj deceniji za 1511 osoba sa opredeljenih, ni manje, ni više – 245 miliona dinara, odnosno više od dva miliona evra – kazao je Cvetanović.

U ime prisutnih Leskovčana koji su dobili ugovore obratili su se Milica Ranđelović i Milan Lazarević, koji su istakli da je ova mare značajna za mlade koji žele da ostanu u svom gradu i da žive od svoga rada.

Inače, novac po ovim ugovorima na račune korisnika će biti uplaćen u toku dana.

Check Also

POKLON ZA SVE PUNOLETNE GRAĐANE: Prijavite se na OVOM LINKU i preuzmite 6.000 dinara!

Na jednom mestu, svi punoletni građani Srbije mogu preuzeti novac u bilo kom trenutku i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *