Grad finansijski podržao 12 projekata iz oblasti ekologije

Predstavnicima dvanaest udruženja koja se bave ekologijom odnosno zaštitom životne sredine danas su uručeni ugovori o finasiranju projekata, čija je ukupna vrednost 2,6 miliona dinara.

Inače, ovu praksu Grad praktikuje godinama unazad a njen osnovni cilj je unapređenje i zaštita životne sredine.

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović, kazao je ovm prilikom da grad puno ulaže u ovu sveru upravo iz razloga što je zdrava sredina preduslov za zdrav život.

“Finansijski podržavamo sve projekte koji za cilj imaju zaštitu, očuvanje i poboljšanje vazduha, vode, zemljišta, šuma, kao i podsticanje programa ekološkog obrazovanja i jačanja javne svesti o pitanjima očuvanja životne sredine, održivog razvoja, izgradnja sistema upravljanja otpadom, unapređenja sistema informisanja…Mi kao lokalna samouprava konstantno radimo na uređenju grada u saradnji sa nadležnim službama i institucijama. Uređeno je preko 600 lokacija od kojih su neke čišćene više puta. Uklonjeno je 9500 tona otpada, naravno pored redovnog i svakodnevnog uređenja i čišćenja grada – kazao je Cvetanović.

U ime korisnika sredstava obratio se i Milan Cekić iz udruženja građana selo Živkovo koji će ovaj novac iskoristiti za uređenje sela.

„Naš projekat nosi naziv „Sačuvajmo prirodu za bolje sutra“. Iz samo naziva projekta cilj je očuvanje životne sredine i podsticaj naših meštana a pre svega mladih da čuvaju životnu sredinu. Iz dobijenih sredstava iz ovog konkursa mi ćemo finansirati nabavku eko vreća, zatim postolja ili držače za te vreće, propratni materijal za učesnike u samom projektu kao što su majice, kačketi, rukavice. U saradnji sa Odeljenjem za zaštitu životne sredine imaćemo i obeležavanje ekoloških dana, kao što je svetski Dan šuma, Dan voda, Dan zaštite životne sredine – istakao je Cekić.

Grad Leskovac ovu praksu sprovodi od 2016. godine, i do danas je podržao 77 ugovora sa izdvojenih 18,1 miliona dinara.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *