Početna / DOGAĐAJI / PAŽNJA VIRUS! Ne klikćite na Viber i WhatsApp poruke sa lažnim Lidl i drugim „nagradnim igrama“
Bilbordi

PAŽNJA VIRUS! Ne klikćite na Viber i WhatsApp poruke sa lažnim Lidl i drugim „nagradnim igrama“

Na telefone velikog broja stanovnika juga Srbije ovih dana stigle su „poruke“ koje predstavljaju mamac za lakoverne, a kojima se šire opasni virusi.

Kompanija Lidl reagovala je danas povodom širenja poruka o navodnoj nagradnoj igri i poklon vaučerima od 2.000 dinara.

-Kompanija Lidl Srbija upozorava potrošače da se putem različitih kanala komunikacije (Viber, SMS) dele informacije o lažnim Lidl vaučerima u iznosu od 2.000 dinara klikom na web stranicu koja nije zvanična stranica Lidla. Kompanija ne stoji iza toga i apeluje na potrošače da se ne prijavljuju i ne ostavljaju svoje podatke, radi njihove zaštite, kao i da ne prosleđuje poruke dalje. Zvanična web stranica kompanije Lidl Srbija nalazi se na adresi www.lidl.rs, na kojoj se uvek mogu naći validne informacije – navodi se u saopštenju kompanije „Lidl“.

Kontaktirali smo IT stručnjake koji su nam rekli da je u pitanju lažna nagradna igra čiji je cilj da vam ukrade lične podatke, ili da vas prebaci na preskupe SMS premijum servise u kojima je svaka poruka jako skupa.

Popunjavanjem podataka u ovim lažnim nagradnim možete ostati i bez para ukoliko unesete podatke o vašim bankovnik karticama i računima i dovodite sebe u opasnost da neko potroši novac sa vaših računa.

Važno je istaći da vam ovakve poruke vaši prijatelji ne šalju zlonamerno, već da virus sam koristi vaše podatke i imenuik u telefonu i šalje poruke osobama čiji se brojevi telefona nalaze u vašem imeniku.

Naš savet je da uvek pažljivo pročitate poruku i iz domena koji vam tražite da otvorite vidite da li je reč o pravoj ili lažnoj adresi- Tako su nove poruke za „Lidl vaučere“ stogle sa linkom koji vodi na „čudnu adresu“. Zato vam preporučujemo da na Google-u proverite i nađete sajt kompanije koja navodno organizuje nagradnu igru i da tamo proverite da li tako nešto postoji ali i da vidte koja je web adresa te kompanije. U ovom slučaju web adresa Lidla je www.lidl.rs i samo na prvi pogled liči na Lidlovu adresu.

Zato budite oprezni, ne klikćite na svaku adresu koju dobijete.

Pogledaj takodje

Sledeće nedelje počinje sa radom punkt za masovnu vakcinaciju u hali „Partizan“

U novoizgrađenoj sportskoj dvorani „Partizan“ sredinom sledeće nedelje biće organizovan punkz za masovnu imunizaciju građana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *