hotel bell

Pašalić: Prijavite svaku sumnju i saznanje o nasilju nad ženama

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je sve građane Republike Srbije da prijave nadležnim organima i instituciji na čijem se čelu nalazi svaku sumnju i sva saznanja o nasilju u partnerskim ili porodičnim odnosima koja se dešavaju u njihovom okruženju jer se samo blagovremenom i adekvatnom reakcijom na nasilje može sprečiti fatalan ishod.

„Postoje slučajevi da neko vrši nasilje nad ženom, da se za to zna i da je na kraju ubije, a postoje slučajevi da se ubistvo žene dogodi a da pre toga nije bilo nasilja i niko u okruženju nije ni slutio da će doći do ubistva. Zbog toga apelujem na sve žene koje trpe nasilje u porodici i u partnerskim odnosima, ali i na njihove rođake, prijatelje i komšije, da nadležnim organima prijave nasilnike koji ih zlostavljaju“, naveo je Pašalić povodom 18. maja – Nacionalnog dana sećanja na žene žrtve nasilja.

Pašalić je ukazao da trpljenje nasilja otvara začarani krug nasilja koji može imati tragične posledice po žrtvu, ali i novi krug nasilja tako što od dece koja prisustvuju tom nasilju pravi ili buduće nasilnike ili buduće žrtve.

Nacionalni dan sećanja na žene žrtve nasilja proglašen je odlukom Vlade Republike Srbije 2017. godine, u znak sećanja na 18. maj 2015. godine, kada je u porodičnom nasilju za 3 dana u Republici Srbiji ubijeno sedam žena.

Foto: arhiva

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор