hotel bell

Kreativni prostor za mlade – Udruženje ljubitelja stripa realizovalo projekat “Strip hab”

Udruženje ljubitelja stripa i pisane reči „Nikola Mitrović Kokan“ iz Leskovca realizovala je projekat „Strip hab – kreativni prostor za mlade“.

Realizacijom ovog projekta obnovile su se prostorije u kojima boravi udruženje ljubitelja stripa i pisane  reči „Nikola Mitrović Kokan“. Omogućen je funkcionalan i higijenski pogodan prostor za boravak i umetnički rad grupe od oko pedesetak dece i mladih. Budući da je u prethodnih godina kroz leskovačku školu stripa prošlo više od dve hiljade dece, može se očekivati da će u narednih nekoliko godina od ovog sređivanja korist imati makar još nekoliko stotina dece i mladih.

Projekat realizuju volonteri udruženja ljubitelja stripa i pisane  reči „Nikola Mitrović Kokan“, a finansira Кancelarija za mlade Leskovac, u okviru konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata “Aktiviraj se”.

Preko programa „Aktiviraj se“ grad Leskovac i Kancelarija za mlade motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, program podstiče društveni aktivizam mladih, budi njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade raspisali su konkurs za finansiranje omladinskih projekata sa ciljem da stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu.

Check Also

Zaprašivanje komaraca odloženo zbog lošeg vremena

Najavljen početak borbe protiv komaraca odložen je zbog nepovoljnih vremenskih uslova za ovakvu vrstu posla. …

Оставите одговор