Otvorena nova pijaca u naselju Delijski vis u Nišu

Žitelji niškog naselja Delijski vis danas su dobili novu pijacu, koju su svečano otvorili predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić i direktor JKP „Tržnica“ Radovan Milojević.

 

Poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na 12 tezgi izlože svoje ponude, a kupci da biraju i uživaju u šarenolikom voću i povrću.

-U ovom naselju živi 15 hiljada stanovnika i oni do sada nisu imali pijacu. Sa direktorom „Tržnice“ Radovanom Milojevićem napravili smo dogovor da naredna dva meseca tezge budu besplatne, što će svakako značiti prodavcima. Vrednost ovog projekta je tri miliona dinara, prvi deo radova je završen, a u planu je da se pijaca proširi, da se ubaci još neka tezga, kao i da se pijačni prostor zatvori i obezbedi od padavina. Žitelji ovog dela Niša dobiće i poštu, koja im je preko potrebna, rekao je Džunić i najavio da će pijacu dobiti i naselje „9. maj“, koje se, kao i Delijski vis, nalazi na teritoriji opštine Palilula.

Prema rečima direkotra „Tržnice“ Radovana Milojevića, ovo preduzeće dužno je da prati razvoj grada i pijačarstva.

– Sa opštinom Palilula vredno smo radili i pokazali da se malo novca i više volje može mnogo toga da se uradi, naglasio je Milojević.

Milinko Petronijević, žitelj naselja Delijski vis presrećan je zbog pijace.

– Star sam čovek, a radujem se kao malo dete. Nismo imali ništa, a sada dobijamo jedno po jedno. Svaka pomoć nam je dobrodošla, zaključio je Petronijević.

D.

Check Also

Beograđanin “audijem” udario pešaka pa pobegao sa mesta saobraćajne nezgode

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, podneće krivičnu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *