Početna / DRUŠTVO / Otvoren dečji festival „Vreme radosti“
Reklama

Otvoren dečji festival „Vreme radosti“

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković otvorio je dečji festival ,,Vreme radosti “ u Gradskom parku, ističući veliko zadovoljstvo što se ova manifestacija, namenjena najmlađim sugrađanima, organizuje tri godine.

,,Ovo je najlepša i najveselija manifestacija jer priziva maštu, a ko ima maštu ima ceo svet na dlanu. Ovo dvodnevno druženje podsetnik je na bezbrižnost i slobodu koju nosi dečji svet. Igra nije zabava. Igrom učimo i stvaramo. Ona nam pomaže da iskažemo svoje talente i gradimo prijateljstva. Zbog toga je predškolsko vaspitanje i obrazovanje veoma važno. Vrtić je mesto u kojem se razvija kreativnost i stiče timski duh. Deca su naša budućnost . Kažu da srećna deca izrastaju u srećne ljude, a današnji festival posvećen je dečjem smehu i dečjoj radosti“,rekao je gradonačelnik na otvaranju.

U nastavku programa nastupio je hor OŠ ,,Branko Radičević“ i plesni klub ,,Feniks“. Organizovana je i radionica pod nazivom „Oaza dečjih prava“, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Od 12 sati i 30 minuta počela je predstava za decu ,,Na put oko sveta“ u izvođenju pozorišta lutaka ,,Pepino“. Nakon toga nastupiće učenici osnovnih škola ,,Vuk Karadžić“, ,,Branislav Nušić“ i ,,Svetozar Marković“. Od 15 sati na sceni u Gradskom parku planirana je predstava ,,Crno Pače“ u organizaciji PU ,,Naše dete“, OŠ ,,Radoje Domanović“ i medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton“ .

Za kraj današnjeg druženja, od 18 sati biće održan koncert Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević uz pratnju hora Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. Druženje najmlađih nastavlja se i sutra, sa kompletnim programom od 11 do 19 sati. Na zelenim površinama postavljeni su štandovi vojske, policije, vatrogasaca, hitne pomoći, Crvenog krsta. Održavaju se različite radionice, a za najmlađe su obezbeđeni i dvorci na naduvavanje, tramboline i tobogani. Takođe, organizovano je i druženje sa životinjama.

Organizatori manifestacije su Grad Vranje, Turistička organizacija i PU ,,Naše dete“, a generalni sponzor ,,Gale ton“.

Pogledaj takodje

Ovog vikenda pijace ponovo počinju sa radom

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja i blagi pad novozaraženih lica, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *