Početna / DRUŠTVO / Osnovna škola „Kosta Stamenković“ proslavila 54. rođendan
Dionis Restoran Leskovac

Osnovna škola „Kosta Stamenković“ proslavila 54. rođendan

Osnovna škola ‘’Kosta Stamenković’’, proslavila je 54. rodjendan, pod sloganom ‘’Još više smeha deci’’. Vodjeni tim geslom, učenici i  nastavnici su izveli raznovrstan i zanimljiv kolažni program, a poseban šarm predstavi dali su predškolci, budući djaci ‘’Škole pod Hisarom’’.

Malo su ogovarali nastavnike i roditelje, malo se žalili na obaveze i nerazumevanje starijih, govorili o prvim ljubavima  i zbijali šale na račun svojih navika, zavisnosti od telefona i računara. Ukusno i sa merom, kako priliči rodjendanskoj proslavi ,osmišljenoj i pripremljenoj da zabavi i nasmeje publiku, jer nam svima treba više smeha.

Govor dobrodošlice, direktor Goran Ristić počeo je citatom kineske poslovice: Pre nego što otvoriš prodavnicu, nauči da se smeješ’’, dodajući da to pravilo treba da važi i za sve koji žele da rade sa decom. Samo nakratko uozbiljujući stvari, on je naglasio da je, izmedju dva rodjendana, škola beležila odlične rezultate na svim poljima. Realizovano je i nekoliko projekata , a biće ih još u ovoj godini:

„Zahvaljujući angažovanju djaka i nastavnika i podršci lokalne samouprave, uspeli smo da ostvarimo zacrtane ciljeve. Veliki posao nas čeka i tokom  tekuće školske godine: radićemo u saradnji sa gradom, Preduzećem ‘’Srbijašume’’, Odeljenjem za zaštituživotne sredine i Vojskom Srbije. Tema nam je ekologija, a kroz projekte ćemo se truditi da naučimo decu da vole, čuvaju i štite svoju životnu sredinu.

Ističući da ‘’Školu pod Hisarom’’ doživljava kao svoju, jer je prve nastavničke korake napravila baš u njoj, većnica Brankica Stanković ocenila je da svaka škola u gradu ima specifičnost po kojoj je prepoznatljiva:

„Vaša škola razlikuje se od drugih po tome da, iz godine u godinu, izgleda sve savremenije i mladje. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, pored energetske efikasnosti, zamene stolarije i lepog terena na otvorenom, može da se pohvali , kao malo koja u Srbiji, da ima trim stazu i  streljanu. I po rezultatima sa takmičenja i vannastavnih aktivnosti, spada u red najboljih u gradu. Želim da sve što ste planirali ostvarite i ne sumnjam da ćete se time moći da pohvalite  na sledećem rodjendanskom slavlju.

Zanimljivo je da su današnjoj proslavi, pored drugih gostiju, prisustvovali predstavnici škole iz Srpskog Miletića, koja, takodje, nosi ime leskovačkog narodnog heroja Koste Stamenkovića.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Vlasotinački Naprednjaci oštro osudili nasilničko ponašanje na sinoćnim protestima

Vezano za aktuelnu situaciju u Beogradu, Nišu i Novom Sadu osuđujemo svaki vid nasilničkog ponašanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *