hotel bell

Osnovna škola „Josif Kostić“pokrenula akciju „Umetnici u školi“ – Čivi prvi donirao sliku svojoj školi

„Umetnici u školi“ naziv je akcije koja je pokrenuta u Osnovnoj školi Josif Kostić u Leskovcu.

Cilje ove akcije je prema rečima direktora i zaposlenih u školi da se deca okruže umetničkim delima, da na taj način budu upućene na neke drugačije i prave vrednosti.

-Pozvali smo sve naše bivše učenike ili one koji su predavali da se odazovu akciji i pomognu da ovaj prostor pripremimo za buduće generacije, da ih okružimo umetničkim delima i, možda, na taj način kod njih i probudimo talenat budućeg likovnog umetnika. Ideja akcije je da umetnici koji su pohađali našu školu ili su s njom na neki drugi način povezani doniraju školi svoja umetnička dela, koja bi potom ukrašavala prostor škole. Velika nam je čast što se prvi odazvao akademski slikar Dragoljuba Stankovića Čivija, jedan od naših najcenjenijih zavičajnih likovnih umetnika, bivši đak i radnik ove škole – rekao je na konferenciji za medije Milan Tončić, direktor OŠ Josif Kostić.

Jedna od leskovačkih umetnički, i ne samo umetničkih legendi, Dragoljub Stanković Čivi istakao je da često prolazi pored „svoje“ škole.

-Rado sam se odazvao ovom pozivu, smatram da je ideja odlična, a i sam ću pomoći da ovaj poziv dopre do što više ljudi, jer oni na taj način i sebe čuvaju od zaborava. Inače, svaka slika traži svoj prostor i ambijent, a ovde su svi ti uslovi ispunjeni – rekao je Dragoljub Stanković Čivi.

U planu je da slike budu postavljene tako da da svaku sliku mogu da vide sva deca, o čemu će brinuti tim za estetsko uređenje škole.

Check Also

Isplaćena jednokratna pomoć porodiljama

Danas je iz gradskog budžeta na ime jednokratne pomoći porodiljama isplaćen iznos od 980.000 dinara. …

One comment

  1. Djukanovic Dragoslav

    Ovako, imate jednog, slovima, jednog doktoranta likovnih umetnosti u Leskovcu.

Оставите одговор