Početna / DRUŠTVO / OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ proslavila 133.rođendan
hotel bell

OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ proslavila 133.rođendan

„Dobro veče! Dobro došli na bal. Bal kod Mine Karadžić“ – ovim je počela svečana akademija OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ u Lebanu koja je proslavila svoj 133.rođendan.

Tema priredbe bio je bal kod Mine Karadžić, ćerke Vuka Karadžića, koji je protkan pričom o nežnoj ljubavi između Mine i Branka. Ljubavnu priču pratio je hor pesmama Branka Radičevića posvećenim Mini Karadžić: „Čija je ono zvezda“ i „Pevam danju, pevam noću“. Učenici/glumci bili su obučeni u papirne kostime, koje su zajedno sa nastavnicom likovne kulture, osmislili i kreirali. Priredba je izvedena u Domu kulture „Radan“ u Lebanu, a „Kristalnu“ scenografiju postavili su učenici sa nastavnicima.

Akademiji su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, direktori škola i institucija, roditelji učenika, penzioneri, učenici i zaposleni u školi.

„Naša krila su ovde, u našoj školi, i tu će biti uvek, jer smo tu odrasli i naučili šta je to život. Titula „STAROŠKOLAC“ je nešto što s ponosom nosimo. To se postane jednom, a ostane se zauvek!“
Ovim je svečana akademija završena i propraćena gromoglasnim aplauzom i oduševljenjem publike.

Pogledaj takodje

Bitku sa Koronom u Covid bolnici izgubila još jedna Leskovčanka, na kiseoniku 133, na respiratorima 5 pacijenata

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa preminula je jedna pacijentkinja iz Leskovca, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *