Početna / DRUŠTVO / Opština Medveđa nagrađena prvom nagradom za najbolju opštinsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja u 2019. godini
Dionis Restoran Leskovac

Opština Medveđa nagrađena prvom nagradom za najbolju opštinsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja u 2019. godini

Posle osvojene prve nagrade za opštinu jednakih mogućnosti, opštini Medveđa je stigla još jedna nagrada.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić doneo je Odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave za 2020. godinu i Odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2019. godini.

Opština Medveđa, je pored opštine Bečej, grada Užica i grada Požarevca, nagrađena godišnjom nagradom za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2019. godini u primeni principa dobrog upravljanja.

Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave za 2020. godinu podržano je ukupno 74 projekata, a Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za dodelu godišnje nagrade nagrađene su 4 lokalne samouprave kao najbolje u četiri oblasti.

Ministarstvo je iz sredstava Budžetskog fonda za program lokalne samouprave obezbedilo nagradni fond u iznosu od 10.400.000 dinara, odnosno 2.600.000 dinara za opštinu Medveđa za finansiranje primera dobre prakse za oblast efikasnost i delotvorost pod nazivom “Sistem menadžmenta kvaliteta u Opštinskoj upravi opštine Medveđa kao rešenje za unapređenje efikasnosti i kvaliteta rada”.

Dodatna finansijska sredstva u iznosu od 3.840.000 dinara koja dodeljuje Stalna konferencija gradova i opština iz budžeta programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO” biće takođe jednako raspodeljena pobednicima.

Danas je obavljeno potpisivanje Ugovora o korišćenju bespovratnih sredstava iz Budžetskog fonda za dodelu godišnje nagrade i Ugovor o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za projekat “Digitalizacije Skupštine opštine Medveđa” u iznosu od 2.283.000 dinara, a ispred opštine Medveđa ugovore je potpisao zamenik predsednika opštine Medveđa, Goran Ivanović.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je 30. januara 2020. godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave koji iznosi 520.000.000 dinara. Od ove godine iz Fonda, po posebnom konkursu, Ministarstvo dodeljuje i godišnju nagradu za najbolju opštinsku/gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja u 2019. godini, kao vid finansijske podrške za dalje unapređenje dobre uprave i upravljanja na lokalnom nivou. Na javni poziv Ministarstva prijavljeno je ukupno 198 projekata, dok je po pozivu za nabolju opštinsku upravu stiglo 38 prijava.

Pogledaj takodje

PSG Leskovac podržava narod koji izlaskom na ulice pokazuje neslaganje sa odlukama države

Pokret slobodnih građana Leskovac osudio je nastup predsednika Srbije na konferenciji za štampu gde je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *