Uhapšeno 11 povratnika iz inostranstva zbog nepoštovanja izolacije u Leskovcu, Vlasotincu, Varvarinu, Šapcu, Svilajncu, Kragujevcu, Inđiji i Rumi

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su juče uvedene rigorozne mere kontrole poštovanja mere kućne izolacije koja se odnosi na sve građane koji su doputovali iz inostranstva.

Ranije smo pisali o tri hapšenjana teritoriji Policijske uprave Leskovac.

TROJE UHAPŠENO U INĐIJI I RUMI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji i Rumi podneće krivične prijave nadležnim tužilaštvima protiv tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Prilikom kontrole na adresi prebivališta, policija nije pronašla tridesetogodišnjaka sa područja Inđije i muškarce starosti 25 i 45 godina sa područja Rume, kojima je bila doneta mera samoizolacije u trajanju od 14 i 28 dana, na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

HAPŠENJE U SVILAJNCU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Svilajncu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz okoline Svilajnca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Sumnja se da on, po povratku iz inostranstva, nije poštovao rešenje o izolaciji u kućnim uslovima, koje mu je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

KRIVIČNA PRIJAVA I U KRAGUJEVCU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneti krivičnu prijavu protiv petesetogodišnje sugrađanke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Ona se sumnjiči da, po povratku iz inostranstva, nije poštovala rešenje o samoizolaciji, koje joj je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

MLADIĆ UHAPŠEN U VARVARINU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Varvarinu će, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneti krivičnu prijavu protiv dvadesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Sumnja se da on, po povratku iz inostranstva, nije poštovao meru samoizolacije u trajanju od 28 dana.

DVOJICA UHAPŠENIH U ŠAPCU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice tridesettrogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Oni, kako se sumnja, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali rešenje o samoizolaciji, koje im je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

Check Also

U četvrtak bez struje “pola” Leskovca

Elektrodistribucija Leskovac najavila je za četvrtak nastavak radova na elektro mreži. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *