Opozicioni odbornici napustili sednicu Skupštine grada, tvrde da im je ugrožena bezbednost

Odbornici opozicionih stranaka i grupa građana napustili su danas sednicu Skupštine grada Leskovca odmah nakon početka drugog dana zasedanja lokalnog parlamenta.

Odbornici su napustili zasedanje na poziv Nebojše Cakića, šefa odborničke grupe Za Leskovac Zajedno, zbog toga što predsednik Skupštine nije želelo da organizje traženi sastanak šefova odborničkih grupa na kome bi se razgovaralo o bezbednosti odbornika.

Iako je predsednik lokalnog parlamenta Aleksandar Đurović više nekoliko puta ponovio da garantuje bezbednost svim odbornicima, opozicionari nisu promenili svoju odluku koju su obrazložili na konferenciji za medije.

Marina Smiljković je u ime opozicionih odbornika koji su napustili 3. sednicu Skupštine Grada Leskovca, pojasnila je da su sazvali konferenciju za medije kako bi pojasnili incident koji se desio dan ranije u skupštinskoj sali.

„Došlo je do jedne vrste nasilja i napada koji se od vrbalnog skoro pretvorio u fizički. Neki od odbornika opozicije su napadnuti, nakon čega je prekinuta sednica, a po dolasku gradonačelnika situacija se smirila. Ostalo je pitanje bezbednosti naših odbornika, a svedoci smo toga da se nasilje iz vrtića, škola, televizije, republičke skupštine se prelilo i na skupštinu Grad Leskovca – kazala je Marina Smiljkovića i dodala – Mi smo zabrinuti za bezbednost nas i naših porodioca i pozivamo nadležne iz policijske uprave da nam pruže određenu zaštitu koja nam sleduje po zakonu. Na svaki način smo diskriminisani, naši predlozi se ne usvajaju, jednostavno nam je cilj da upoznamo javnost šta se radi, šta se planira, a da iza svega što se priča od strane koalicije koja je na vlasti je prikrivena i bezočna pljačka.“

Na insistiranje novinara da se pojasni šta se to tačno desilo, Smiljkovićeva je rekla da je jedan odbornik napadnut bez ikakvog razloga.

„Došlo je do negodovanja u jednom delu skupštinske sale mimo govornice. Kada ih je odbornik upozorio da ne galame, došlo je do toga da je pokušano da se on fizički napadne.“

Čitav incident se desio u trenutku kada je za govornicom bio narodni poslanik Stefan Kitanović, čije je izlaganje izazvalo reagovanje opozicionih odbornika, a predsedavajući Aleksandar Đurović je uporno pokušavao da obezbedi normalni rad skupštine. Nebojša Cakić kaže da ovaj nasrtaj nema nikakve veze sa ponašanjem Kitanovića.

„Mi smo dobili poruku da je prvi put posle deset godina održana zajednička odbornička grupa koalicije sa jasno podeljenim zadacima, gde je narodni poslanik Kitanović dobio zadatak da sedi u prvom redu i provocira mene i Nebojšu Cakića, na šta mi nismo reagovali. Takođe, primetićete i da u trenutku kada Kitanović mimo poslovnika, fizički stane i uzurpira govornicu, mi prilazimo do predsednika i sekretara skupštine, odbornici SNS-a počinju da verbalno vibaju agresivni, a u drugom delu sale se odvija to što se odvija… ” – kazao je predsednik Za Leskovac Zajedno Nenad Zdravkovi

Check Also

I narednih sedam dana iste cene goriva

Od danas do narednog petka, 19. jula, vozači će plaćati gorivo po istim cenama. U …