Tradicionalni Vidovdanski prijem za leskovačke sportiste

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je danas prijem za mlade leskovačke sportiste.

Ovaj tradicionalni prijem organizuje se svake godine na Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika i okuplja mlade leskovačke sportiste u pojedinačnim sportovima i disciplinama.

I ovog Vidovdana prepuna svečana sala Skupštine grada Leskovca, a zveckanje medalja govorilo je da se nalazite u društvu uspešnih.

„Danas su sa nama predstavnici 36 klubova koji se bave različitim individualnim sportovima. Svako od vas je ponos našeg grada i predstavlja najbolje što Leskovac ima da ponudi. Vaši uspesi, vaša posvećenost i vaš duh su inspiracija za sve nas. Ove godine, grad Leskovac je obezbedio rekordnih 175 miliona dinara usmerenih na finansiranje sportskih klubova i organizacija. Ova sredstva nisu samo brojka na papiru, to je naša investicija u budućnost, u zdravlje u razvoj naših mladih, u izgradnju timskog duha i zajedničkih vrednosti. Sport je više od fizičke aktivnosti, on je škola života koja nas uči o disciplini, upornosti, poštenju, pozitivnim vrednostima i radu. Zbog toga smo kao grad odlučni da pružimo svu potrebnu podršku našim sportistima i našim klubovima, kako bi mogli da nastave da postižu izvanredne rezultate i da svojim uspesima predstavljaju grad Leskovac na najbolji mogući način.“ – rekao je u pozdravnoj besedi gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović je sportistima poželeo da se penju lestvicama uspeha i da uvek budu najbolji ambasadori grada. Dodao je da nema lepše slike od ovolikog broja okupljenih sportista, devojčica i dečaka sa medaljama.

U ime mladih sportista reči zahvalnosti uputio je petnaestogodišnji Danilo Popović, član Streljačkog kluba GT, osvajač večćeg broja medalja na državnim prvenstvima.

„Bavim se najtrofejnijim olimpijskim sportom u Srbiji, takmičim se u disciplini vazdušni pištolj i imam puno uspeha i kapiten sam muške ekipe u klubu. Najveći uspeh nam je usvajanje titule prvaka Srbije u pionirskoj ekipnoj konkurenciji koju smo osvojili uzastopno 2023. i 2024. godina. Ostvarenje ovih rezultata ne bi bilo moguće bez podrške grada i gradonačelnika i bez dodeljenih sredstava. Sve to nam pomaže da možemo da se pripremamo za takmičenja gde promovišemo grad Leskovac i predstavimo se kao ambasadori našeg grada.“ – kazao je mladi Danilo Popović.

Check Also

Grupa građana Svi za jednog, jedan za sve protiv potpisanog Sporazuma sa EU i iskopavanja litijuma u Srbiji

Saopštenjem za javnosti oglasila se Grupa građana Svi za jednog, jedan za sve koja je …