Početna / DRUŠTVO / Olivera Pešić: Osuđujemo sinoćnje ponašanje huligana, borićemo se za mir i stabilnost
Reklama

Olivera Pešić: Osuđujemo sinoćnje ponašanje huligana, borićemo se za mir i stabilnost

U prostorijama GrO SNS- a Leskovac, danas je organizovana konferencija za medije povodom sinoćnjeg protesta u više gradova Srbije.

Olivera Pešić, potpredsednica Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, osudila je ovakav vid ponašanja.

„Slika od sinoć nije slika pristojne, moderne i napredne Srbije. To nisu spontana okupljanja običnih građana! To su isplanirani napadi i unapred osmišljeni scenariji čiji jedini cilj je širenje mržnje i nasilja. A posledica toga trebalo bi da bude destabilizacija državnog aparata, slabljenje insitucija i pravnog poretka Republike Srbije, a time i ugleda naše države. I to u trenutku kada se započinju važni pregovori o budućnosti naše države koje će predsednik Vučić voditi u narednih nekoliko dana. Pravo donošenja odluka u politici se stiče na izborima, radom i rezultatima, a ne bakljama i molotovljevim koktelima, u političkom ringu se nadmeće idejama, rečima i argumentima, a ne paljenjem imovine i rušenjem. Nasilje i vandalizam su izraz nemoći. A nemoć ovih rušitelja je osvedočena na izborima na kojima nisu uspeli da pređu ni cenzus. Sa time oni ne mogu da se pomire. Ne mogu da se pomire sa tim da je Srpska napredna stranka na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dobio rekordnu istorijsku podršku naroda na izborima – kazala je Pešićeva, dodavši da će Srbija uraditi sve kako bi sačuvala mir i stabilnost.

Pogledaj takodje

Danas i sutra do 35 stepeni, od srede zahlađenje i narandžasti meteolarm zbog nepogoda

Leto je u poslednjih desetak dana pokazalo svoje pravo lice, i donelo temperature kakve se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *