hotel bell

Oko 1.500 Leskovčana se prijavilo za posao na 38. Sajmu zapošljavanja na kome je 36 poslodavaca tražilo 600 radnika

U Leskovcu je danas održan 38. po redu Sajam zapošljavanja koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Leskovac.

Prema podacima organizatora tokom dana interesovanje za posao pokazalo je oko 1.500 Leskovčana koji su barem kod jednog od potencijalnih poslodavaca ostavili podatke ili unapred pripremljem CV. Nije malo onih koji su svoj CV ostavili na više od ukupno 36 štandova poslodavaca koji su iskazali interesovanje za oko 600 radnika različitih profila, obrazovanja i stručnosti.

Sajam zapošljavanja zvanično je otvorio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji se sa direktorom filijale NSZ Oliverom Pešić i saradnicima obišao štandove poslodavaca i razgovarao sa sugrađanima koji su u potrazi za poslom.

Gradonačelnik Cvetanović je sugrađanima koji su posetili Sajam poželeo da pronađu posao, poslodavcima da nastave da se odgovorno ponašaju prema zaposlenima i čestitao direktorki Oliveri Pešić i zaposlenima na uspešnoj organizaciji Sajma.

„Leskovac je godinama unazad posvećen unapređenju poslovne klime i pružanju većih mogućnosti za zaposlenje. Ta posvećenost se danas meri sa 11.836 nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a ne preko 20 hiljada kako pojedini mediji prenose. Toliko nezaposlenih je na nivou Jablaničkog okruga, a ne samog Leskovca. U odnosu na period kada smo preuzeli odgovornost, krajem 2012. godine, to je skoro 11 hiljada ljudi koji su pronašli posao. Samo u toku jedne godine zaposleno je 2046 osoba i povećana stopa zaposlenosti za 5,6%, duplo više nego prosek na nivou Republike Srbije. Naši sugrađani su posao pronašli kod stranih investitora, kod lokalnih preduzetnika, pokretali svoje biznise i unapredili postojeće poslovanje. Pored komunikacije sa investitorima, privredni ambijent se povećava i sprovođenjem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za koji smo u tekućoj 2023. godini uložili 30 miliona dinara. Iz budžeta grada je pre tri dana isplaćeno 10 miliona dinara za dve mere, stručna praksa i javni radovi. Podelu ugovora za ove mere očekujemo do kraja oktobra, dok će ugovori za samozapošljavanje biti podeljeni sredinom novembra.“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Leskovcu Olivera Pešić se obratila danas i kazala:

„Danas se traže diplomirani ekonomisti, pravnici, menadžeri, tehnolozi, medicinske sestre, laboratorijski tehničari, vozači, pekari, magacioneri, radnici za rad u proizvodnji i još mnogo drugih zanimanja. Najveća prednost ovakvih sajmova je što nezaposlena lica mogu da ostvare direktnu komunikaciju sa poslodavcima. Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje svi nezaposleni i svi poslodavci mogu da dobiju informacije o merama aktivne politike zapošljavanja, javnim pozivima i konkursiima. Pozivam sve poslodavce sa teritorije Jablaničkog okruga da se prijave na učešće u programu Moja prva plata, kao i sva lica do 30 godina sa teritorije okruga koja nemaju radno iskustvo za svoje obrazovanje da se i oni prijeve za ovaj program.“ – istakla je Olivera Pešić, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Leskovcu.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор