Početna / DRUŠTVO / Održana sednica Saveta za razvoj grada Leskovca

Održana sednica Saveta za razvoj grada Leskovca

Na današnjoj sednici članovi Saveta za razvoj grada razmatrali su Lokalni akcioni plan i inteziviranje aktivnosti na izgradnji kolektora, solarne elektrane i druge faze linije mulja.

„Današnja tema Saveta za razvoj grada je da se po zaključku sa ranijih sednica analizira stanje izgrađenosti kapitalnih investicionih objekata na teritoriji grada Leskovca kao što su centralno postrojenje za preradu otpadnih voda, solarne elektrane i druge faze linije mulja. Što se tiče solarne elektrane najveći problem je što se sa radovima počelo 2012.- 2013. godine i tu se stalo.Nama je cilj da to pitanje ponovo pokrenemo i da tražimo od nadležnih institucija da se aktivno ukljuće kako bi se ovaj projekat priveo kraju.Za ovu investiciju planiran je budžet od 24 miliona dinara – rekao je Dragan Stojiljković predsednik Saveta za razvoj grada.

Pored ove teme na dnevnom redu je bio i Lokalni akcioni plan zapošljavanja i plan implementacije projekata koji će biti realizovani u skladu sa donetim odlukama na Skupštini grada Leskovca .

„Putem lokalnog akcionog plana za podršku zapošljavanju ukupno će u ovoj godini biti izdvojeno 20 miliona dinara, a on će se realizovati kroz četiri mere – podsticaj samozapošljavanja, organizovanje javnih radova, program stručne prakse visokoškolaca i program stručne prakse visokoškolaca, kazala je predstavnica Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Jelena Živković.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja definisani su ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja grada za 2019. godinu kroz programe i mere koje će se sprovoditi u ovog godini sa ciljem povećanja zaposlenosti u gradu.

Na temu izgradnje gradskog kolektora govorio je Budimir Stoiljković rukovodilac projekta !

„Što se tiče izgradnje gradskog kolektora trenutno po tom pitanju imamo problem a razlog je što projekat nije usaglašen sa tehničkom kontrolom, odnosno materijal cevi koje su predviđene nisu adekvatne nameni.Za početak gradnje nije građevinska sezona tako da se nadam da ćemo ovaj problem rešiti u roku od 22 meseca, koliko traje celokupni projekat.
Rok za izgradnju kolektora je definisala Vlada Republike Srbije a krajnji rok za završetak radova je 2020. godine. – kazao je rukovodilac projekta Budimir Stojiljković

Direktorka jedinice za realizaciju praćenje realizacije projekta izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Maja Milošević Milojić kazala je da se Projekat upravljanja otpadnim vodama sastoji iz tri komponente: izgradnja kolektora, izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, linija mulja druga faza i treća faza proširenje kanalizacione mreže u Bratmilovcu i 15 naseljenjih mesta.

„Što se tiče projekta druge faze ili linije mulja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Grad Leskovac je sklopio ugovor sa Ministarstvom zaštite životne sredine u kome su definisane sve bitne stavke. Što se tiče linije mulja, mulj prolazi kroz tretman do onog oblika do koga može deponija da ga primi i proizvodnja bio gasa za delimično snabdevanje električnom energijom centralnog postrojenja.Ovaj projekat je trenutno u fazi pribavljanja potpune dokumentacije kako bi se realizovao – kazala je Maja Milošević Milojić.

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *