Početna / DRUŠTVO / Dunja i Pavle najmlađi članovi leskovačke biblioteke

Dunja i Pavle najmlađi članovi leskovačke biblioteke

Oni su najmlađi članovi leskovačke biblioteke i ujedno najveći zaljubljenici u knjige. Upoznajte predškolce Dunju i Pavla, čiji redovni dolasci i veliko interesovanje za čitanje, nisu ostali neprimećeni, pa ih je biblioteka i nagradila.

Jedva da imaju po pet godina, a bili su najčešći posetioci Dečjeg odeljenja leskovačke biblioteke u 2018. godini. To što još uvek ne znaju da čitaju, ili bar ne samostalno, nije bila prepreka želji da nauče i saznaju nešto novo. Odmah su prihvatili i da razgovaraju sa nama:

Dunja Marinković: Imam pet godina i ne znam da čitam, ali mi čita tata. Sad smo baš čitali knjigu “Dva jarca na brvnu“. Danas sam dobila poklone: svesku, olovku i knjigu, a u biblioteci sam član- dva dana, ponosno je izjavila Dunja, koja očigledno ne poznaje vremenske mere, ali voli da čita.

Pavla Stamenkovića, koji je pomno slušao svoju drugaricu, naše pitanje je prilično zbunilo, ali se uskoro “raspričao“:


Da. Ja sam član biblioteke i volim da čitam o dinosaurusima i Štrumfovima. Čita mi mama, a ponekad i Viki. Sad sam dobio knjigu od 93 strane o dinosaurusima.To mi se sviđa svakog dana i svake noći.

Dunja Marinković i Pavle Stamenković

Pored Pavla i Dunje, najčitaocima u 2018. godini, proglašeni su i školarci, Ognjen Vasić i Jovana Ilić, učenici petog razreda osnovnih škola “Svetozar Marković“ i “Vuk Karadžić“.  

S.Ć.

Pogledaj takodje

Košarkaši Zdravlja u sredu u 16:00 časova dočekuju Proleter

Košarkaši Zdravlja u sredu u Leskovcu dočekuju ekipu Proletera iz Zrenjanina u utakmici 18. kola …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *