Početna / DOGAĐAJI / Održana sednica Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije SKGO čiji je domaćin bila Opština Vlasotince

Održana sednica Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije SKGO čiji je domaćin bila Opština Vlasotince

-Oko 70% odluka vezanih za zaštitu životne sredine donosi se na lokalnom nivou  i za to moramo da se pripremimo jer će biti tu i otpora i problema na određeni način, ali ako želimo da zaštitimo životnu sredinu moramo da se suočimo sa tim izazovima i da imamo tačno definisane stavove o tome kako ćemo reagovati – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović u svojstvu potpredsednika Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije Stalne konferencije gradova i opština i domaćina skupa.

Ovaj odbor zaseda juče i danas na Vlasinskom jezeru, a teme o kojima se govorilo juče vezane su za analizu usvojenih programa zaštite životne sredine u gradovima i opštinama, održivu urbanu mobilnost i naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine na lokalnom nivou.

-Važno je da razmenimo iskustva jer nas u ovoj oblasti čeka mnogo posla – rekao je predsednik odbora Saša Đorđević, predsednik Skupštine opštine Gadžin Han.

Dana će biti prezentovana Studija o ekohemijskom riziku po vodosnabdevanje opštine Vlasotince i uticaju malih hidroelektrana na sliv reke Vlasine dr Dragane Đorđević sa Naučnog instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, a o izazovima sprovođenja prekograničnog monitoring površinskih voda govoriće dr Nebojša Veljković, ispred Agencije za zaštitu životne sredine.

Skup na jezeru održan je u okviru projekta “Institucionalna podrška SKGO-III faza”, koji finansira Švajcarska Agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Pogledaj takodje

Preminulo još 5 osoba, Korona odnela do sada 44 ljudska života – Potvrđena još 144 nova slučaja, broj obolelih povećan na 1.624

Broj žrtava Korona virusa povećan je u poslednja 24 časa za petoro ljudi. Od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *