Home / DRUŠTVO / Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac upisuje studente na osnovne strukovne studije
hotel bell

Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac upisuje studente na osnovne strukovne studije

Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac vrši upis studenata na osnovne strukovne studije za školsku 2019./2020. godinu.

Na prvu godinu osnovnih strukovnih studija, Visoka poslovna škola Leskovac upisuje ukupno 484 studenta, na sledećim akreditovanim studijskim programima:

  • Finansije, računovodstvo i bankarstvo, 18 studenata čije će školovanje biti finansirano iz budžeta i 70 na samofinansiranju. (iznos školarine 49.000 rsd)
  • Menadžment biznisa i logistike, 18 studenata čije će školovanje biti finansirano iz budžeta i 48 na samofinansiranju (iznos školarine 49.000 rsd)
  • Turizam i ugostiteljstvo, 33 studenata čije će školovanje biti finansirano iz budžeta i 99 na samofinansiranju (iznos školarine 49.000 rsd)
  • Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, 33 studenata čije će školovanje biti finansirano iz budžeta i 99 na samofinansiranju (iznos školarine 55.000 rsd)
  • Poslovna informatika i e-biznis, 18 studenata čije će školovanje biti finansirano iz budžeta i 48 na samofinansiranju (iznos školarine 55.000 rsd).

U prvu godinu studija, mogu se upisati kandidati koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju. Samofinansirajući studenti školarinu mogu platiti u 15 mesečnih rata.

Prvi konkursni rok biće održan u periodu od 24.06. do 19.07.2019. godine. Prijava kandidata za polaganje prijemnog ispita vršiće se 24.25. i 26.06.2019. godine u vremenu od 8 do 14 h, u prostorijama Škole. Polaganje prijemnog ispita održaće se dana 01.07.2019. godine sa početkom u 10 h. Kandidati za polaganje prijemnog ispita popunjavaju prijavu, prilažu svedočanstva, diplomu o završenoj srednjoj školi, izvod iz matične knjige rođenih i dokaz o izvršenoj uplati naknade za polaganje prijemnog ispita od 4.500 rsd.

Studijski programi Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, razvijani su prema nacionalnim i evropskim obrazovnim standardima i inkorporiraju najnovija saznanja i postignuća iz oblasti ekonomije, menadžmenta, turizma, gastronomije i informatike. Tokom studija svi studenti škole imaju mogućnost profesionalnog usavršavanja putem stručne prakse u zemlji i inostranstvu, kao i putem obuka, tribina i radionica, koje Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac realizuje u saradnji sa referentnim partnerskim institucijama.

Detaljnije informacije o upisu za školsku 2019/20120. godinu  mogu se dobiti u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, u ulici Vlade Jovanović br. 08 u Leskovcu, kao i putem sajta www.vpsle.edu.rs

(PROMO)

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор