Početna / DRUŠTVO / Održana izložba radova lica lišenih slobode pod nazivom „Izlaz“
Dionis Restoran

Održana izložba radova lica lišenih slobode pod nazivom „Izlaz“

U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu u saradnji sa Okružnim zatvorom u Leskovcu organizovana je retrospektivna izložba literarnih i likovnih radova lica lišenih slobode „Izlaz“.

Ovu neobičnu izložbu otvorio je Goran Petronijević, upravnik Okružnog zatvora Leskovac, istakavši da ova institucija, ima odličnu saradnju sa društvenom zajednicom na nivou čitavog Jablaničkog okruga.

„Zahvalni smo biblioteci na saradnji, razumevanju i donaciji knjiga. Inače, sankcije postoje od još od početka društvenih zajednica, ali su danas na jednom naprednom i humanom nivou. Kažu da je zatvor za ljude i to jeste tako. U leskovačkom okružnom zatvoru se trudimo da sve naše štićenike tretiramo kao ljude sa neophodnom empatijom i željom da pronađemo i aktiviramo ono pozitivno u njima, sa krajnim ciljem resocijalizacije i povratka u društvo. S tim u vezi dosta se ulaže u njihovu edukaciju, u razvijanje njihovih pozitivnih i korisnih veština, a svakako i slobodnovremenske aktivnosti, gde spadaju i umetničke radionice. Jedan od lepših načina da se to vreme iskoristi je i slikarstvo, pomoću koga mogu da izraze svoje emocije i stanje. Sa ponosom otvaram ovu izložbu, jer je ovo jedan od najlepših načina da se jedna ustanova za izvršenje krivičnih sankcija predstavi javnosti.“

Ovo je nastavak saradnje,Okružnog zatvora i Narodne biblioteke, a nedavno je sekcije lica lišenih slobode „Free Aps“ poklonila biblioteci, povodom 140 godina postojanja, 140 ručno rađenih bukmarkera. Biblioteka je ovoj ustanovi poklonila 300 knjiga , kako bi se popunio njihov knjižni fond, kako bi se dobila biblioteka koja bi bila registrovana u okviru matične biblioteke u Leskovcu.

Pogledaj takodje

„Batut“: U Leskovcu danas potvrđena 3 nova slučaja Korona virusa – u ostalim opštinama u okrugu nema novoobolelih

Prema podacima Isntituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u Leskovcu su potvrđena 3 nova …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *