Početna / DOGAĐAJI / Održana druga turističko – gastronomska manifestacija „POD SAČ“

Održana druga turističko – gastronomska manifestacija „POD SAČ“

Ukupno 16 timova takmičilo se na drugoj turističko – gastronomskoj manifestaciji „POD SAČ“, koja je održana u Medveđi 28. avgusta 2019. godine na keju reke Lepaštice, ispred restorana „KAMELOT“.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija opštine Medveđa uz Podršku lokalne samouprave. Uz dobro društvo i takmičarski duh četvorosatna priprema mesa i hlebova pod otvorenim nebom, pretvorila se u savršeno provedeno popodne.

Organizacijom ovog takmičenja, pored ostalog, Turistička organizacija opštine Medveđa želi da doprinese oživljavanju Velikogospojinskog sabora koji je nekad bio veoma posećen, a poslednjih godina poseta saboru je nešto slabija.

Takmičenje se odvijalo u dve kategorije: pripremanje jela od mesa pod sačem i pripremanje hlebova pod sačem. U revijalnom delu, koji se nije ocenjivao, ekipe su pripremale jela od mesa u kotliću, Leskovačku mućkalicu, gulaš, pasulj sa rebarcima i slaninom… Vredi pomenuti da su takmičari sami finansirali namirnice i začine za svoje specijalitete.

Takmičenje u spremanju jela počelo u 15, a završilo u 19 časova, dok su takmičari u pripremanju pogača i hlebova startovali u 17 časova a i oni su takmičenje završili u 19 časova, kako bi brojni gosti uz degusatciju jala pod sačem imali i topao hleb.13

Žiri u sastavu: Dragan Denić, Dragan Milićević i Đorđe Peković, je imao težak zadatak da od toliko dobrih jela proglasi najbolje. Složili su se da su sva jela veoma ukusna. Ipak, su doneli odluku da je ekipa…

  • „Goran Savić“ najbolje pripremila meso pod sačem i tako osvojila prvo mesto.
  • Drugo mesto zauzela je ekipa „Mesara Milojković“
  • Treće mesto je osvojila ekipa „Mrkonjski vis“.

U kategoriji hlebova i pogača pod sačem…

  • Prvo mesto je zauzela ekipa „Udruženje penzionera Medveđa“,
  • Drugo mesto osvojila je ekipa „Crepulja“
  • Treće mesto pripalo je ekipi „Petrilje“.

Organizator, Turistička organizacija opštine Medveđa, je za sve takmičare obezbedio majice sa simbolima takmičenja, a najboljima u kategoriji sremanja mesa pod sačem pripale su vredne nagrade, sačevi „Grnčarije Đorđević“ iz Obrenovca, a pehare i medalje takmičarima u obe discipline, uručio Dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Po završetku takmičenja, takmičari i brojni gosti nastavili su druženje u restoranu „Kamelot“ uz muziku i degustaciju pripremljenih jela i hlebova pod sačem.

Pogledaj takodje

PORODICA STANKOVIĆ DOBILA I TREĆEG SINA: Rodio se dečak težak 5200 grama, mama i beba su dobro

Dan za lepe vesti u porodici Stanković, ali i za lekare na odeljenjima ginekologije i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *