Početna / DOGAĐAJI / Održana sednica Štaba zbog problema sa vodosnabdevanjem na teritoriji opštine Medveđa
Reklama

Održana sednica Štaba zbog problema sa vodosnabdevanjem na teritoriji opštine Medveđa

Reklama

Na jučerašnje održanoj sednici Štaba za vanredne situacije, bilo je reči o aktuelnoj situaciji sa vodosnabdevanjem u Medveđi.

Naime, u poslednjih par nedelja, u mnogim mesnim zajednicama došlo je do problema sa vodosnabdevanjem, i nemogućnosti isporuke pijaće vode stanovnicima nekih mesnih zajednica zbog letnje suše.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić upoznao je članove Štaba sa trenutnom situacijom i preduzetim merama, kao i angažovanjem u više navrata cisterni vode iz opštine Lebane.

„Činjenica je da svi moraju biti sagledani i nedopustivo je da građani ceo dan nemaju vodu, pa su iz tog razloga i jako nezadovoljni, što znači da mora da se nađe najoptimalnije rešenje ovog problema.“- istakao je komandant štaba, Arsić Nebojša.

Direktor JKP „Obnove“, Stanko Milošević preneo je prisutnima da se smanjio dotok vode jer je velika suša pa je smanjen kapacitet vode na samom izvorištu. JKP „Obnova“ je odradila branu i podigla nivo reke za 1,5 m. Postoje 4 bunara i dešavalo se da isti budu skroz suvi. Po rečima direktora Miloševića, postoji mogućnost da voda nestaje i zbog čišćenja reke, kao i zbog eksploatacije šodera, pa samim tim nivo reke bude mnogo niži od bunara. Ističe i to da pored svih poteškoća koje imaju, i pored velikog truda da građani imaju vodu, mišljenja je da se voda nenamenski troši u ovom sušnom peridu.

Zaključak sednice Štaba je da, ukoliko se nastavi sušni period i ne bude bilo dovoljnih padavina, se angažuje što više cisterni iz susednih opština koje će biti dostupne stanovnicima u prioritetnim mestima Lecu, Gazdaru i Negosavlju, kao i da se napravi plan restrikcije korišćenja pijaće vode po satnici koju će sačiniti JKP „Obnova“.

U toku jučerašnjeg dana na terenu su bile cisterne iz Leskovca i Lebana, a danas pomoć stiže iz vojne baze u Borovcu.

Pogledaj takodje

Dolazi na naplatu treća rata poreza na imovinu

Gradska uprava grada Leskovca – Odeljenje za finansije – Odsek lokalne poreske administracije, obaveštava obveznike …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *