Home / DRUŠTVO / Održan treći „Dan leskovačke mućkalice 2019“
hotel bell

Održan treći „Dan leskovačke mućkalice 2019“

Turistička organizacija Leskovac i Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac organizovali su treći „Dan leskovačke mućkalice 2019“.

Ova manifestacija organizovana u čast čuvenog leskovačkog specijaliteta okupila je veliki broj ljubitelja mućkalice. U kazanima spremljena je mućkalica koja je podeljena svim okupljenima.

-Upravo je dobar zalogaj asocijacija na Leskovac i na jug Srbije. Naši poznati roštilj majstori upisali su Leskovac na turističku mapu kao prestonicu roštilja. Večeras ćemo uživati u leskovačkoj mućkalici koju su za sve nas pripremili majstori restorana Groš, Кoliba, Đokić, Tomina priča, Jedno mesto, Dionis, Apostolović. Sa nama su i učenici Trgovačke škole Leskovac, Srednje škola iz Vučja, kao i studenti Visoke poslovne škole – rekla je direktora VPSS Leskovac dr Milena Marjanović.

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratila Tanja Đorđević, član Кabineta.

-Da je Leskovac dobar domaćin nema dileme, jer u prilog tome govori toliki broj turista koji poseti naš grad. Svi gurmani koji su pošli u potragu za jedinstvenim i nezaboravnim ukusima i iskustvima konzumiranja hrane, nisu ostali ravnodušni na leskovačko kulinarstvo i umeće. Ukoliko je tačna tvrdnja da put do srca vodi preko stomaka, onda smo sigurni da je Leskovac našao put do srca svih naših turista – kazala je Tanja Đorđević.

Direktor TOL-a Nebojša Кocić uručio je zahvalnicu gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću.

-Potrudili smo se da danas uradimo nešto lepo, a broj ljudi ovde prisutnih je potvrda tome. Naša inicijativa je bila da krenemo sa zaštitom još jednog leskovačkog brenda. Svi širom zemlje i regiona znaju šta je leskovačka mućkalica. Ove godine ova manifestacija nije takmičarskog karaktera, samo dekustativnog. Ovo će prerasti u tradiciju, a sledeće godine ćemo raditi i takmičarski deo leskovačke mućkalice – naglasio je Nebojša Kocić.

Check Also

Izložba domaćeg ajvara, zimnice, meda, vina i rakije u ponedeljak u dvorištu Šop Đokićeve kuće

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je na turističkom forumu, u organizacije Turističke organizacije Srbije, na …

Оставите одговор