hotel bell

Odbojkaši “Dubočice“ priželjkuju DEJA VU: Biće teško, ali neka se završi kao dve prethodne godine

foto: ilustrcija, arhiva Dnevnika juga

U obe prvoligaške sezone “Dubočica“ je, kaže za Dnevnik juga trener Marjan Nikolić, uglavnom hodala na ivici ambisa, obezbeđujući opstanak gotovo pred sam kraj takmčenja. Dodaje da bi voleo da je drugačije, ali i da realno očekuje sličan scenario, pogotovo zbog činjenice da ove godine iz Prve lige ispadaju četiri ekipe

“Dubočicu“ svi gledaju kao autsajdera i jednog od sigurnih putnika u niži rang, nerado, ali iskreno ističe Nikolić i dodaje:

– Pritisak će biti veći, jer ispadaju četiri ekipe. Dodatan problem predstavljaju druge ekipe “Vojvodine“ i “Partizana“, koje su registrovale po četiri igrača iz svojih prvih timova. Kad sve saberemo- to je šest, što znači da bismo morali da zauzmeno jednu od preostalih pozicija, od 3 do 8, a to će, objektivno biti vrlo teško.

Ekipa je, manje-više kompletirana i vredno trenira duže od mesec i po dana:

– Odigrali smo četiri kontrolne utakmice, tri izgubili, ali ne mogu da kažem da sam nezadovoljan. Vreme će pokazati za koje domete je spreman tim, ali očekujem da prvenstvo bude vrlo zanimljivo. Tokom leta smo probali da na tržištu nađemo igrače i nije ih bilo mnogo. Prema trenutnom sastavu, bićemo najmlađa ekipa u ligi i moraćemo prilično da se oslanjamo na igrače iz podmlatka, koji iza sebe nemaju nijednu sezonu.

“Dubočica“, kao da se pretplatila na nepovoljne rasporede, pa je i u ovoj sezoni tako:

– U prvom delu sezone, kada se i pravi zaliha bodova, najjači nam dolaze, a gostujemo timovima sa kojima možemo da se nadigravamo. Mnogo ekipa se pojačalo, ima dosta stranaca. Onaj ko dobro poznaje ligu, rekao bi da je nešto “lakša“ nego prošle godine, ali zato ispada veći broj klubova. Činjenica koja, ipak, anulira ili minimizira sve napred navedeno, jeste da je atmosfera u ekipi fenomenalna, momci daju sve od sebe na treninzima, pa verujem da će i na utakmicama disati kao jedan.

Približno su svi istih godina, osim kapitena Bulatovića, št je važan element homogenosti.

– Očekujem da pokažu dobru energiju, a nekad upravo to ume da bude jezičak na vagi. Trenutno na probi imamo jednog mladog Kubanca, sa kojim ćemo uskoro potpisati ugovor, a u pregovorima smo i sa momkom iz Libije. Dolazi na probu, pa ćemo videti. Ukoliko se “nađemo“ biće nam značajno pojačanje, ukoliko ne, snalazićemo se i bez njega.

U prvom kolu, već za tri dana, “Dubočica“ bi trebalo da gostuje “Topličaninu“ u Prokuplju, novajliji u ligi, što Leskovčane svakako neće zavarati, jer se radi o vrlo stabilnoj i dodatno pojačanoj ekipi.

Check Also

Zaštitnik građana Zoran Pašalić: Svaki grad i opština moraju imati svog ombudsmana

Cilj sporazuma, koji je Pašalić juče u Šapcu, potpisao sa Udruženjem lokalnih zaštitnika građana, jeste …

Оставите одговор