hotel bell

JKP Vodovod Leskovac: Kvar je komplikovaniji od očekivanog ali se nadamo da ćemo do večeras sanirati problem

Ekipe Javno komunalnog preduzeća Vodovod Leskovac od 6 sati jutros rade na pronalaženju i saniranju kvara na glavnom potisnom cevovodu.

Do kvara je došlo na delu od Rudarske čuke na pravcu ka gradu. Kako je RTS objavio u emisiji Srbija Danas kvar je lociran, ali je drugačiji od onoga što se pretpostavljao.

– Otkopavamo deo po deo pošto je veliki profil fi1000 i nadam se da ćemo u večernjim časovima sanirati kvar. Kvar je komplikovan. Mi smo računali da je druga vrsta havarije, nabavili smo materijal. Radimo na tome da saniramo verovatno je kvar na spoju između čelika i poliestera radovi su u toku i nadam se da ćemo do večeri da saniramo havariju – rekao je Staniša Ristić direktor JKP Vodovod Leskovac za Javni servis – Radio televiziju Srbije.

Kako je preneo RTS, poslednje informacije govore da su delovi potrebni za saniranje kvara pronađeni i da su krenuli iz Beograda. U Vodovodu se nadaju da će do večeras moći da saniraju kvar i da krenu u normalizaciju vodosnabdevanja.

Normalizacija će za početak značiti mogućnost korišćenja vode za tehničke potrebe, a nakod odobrenja Zavoda za javno zdravlje i obavljenih kontrola biće saopšteno da li i kada voda iz leskovačkog vodovoda može da se koristi i za piće.

Check Also

Vlada ograničila cenu ulja, šećera i brašna

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica …

Оставите одговор