Početna / DRUŠTVO / Obeležen Dan Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Grdelici
Dionis Restoran Leskovac

Obeležen Dan Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Grdelici

Osnovna škola Desanla Maksimović iz Grdelice obeležila je vredan jubilej – 141 godinu postojanja i rada.

Iako je prema podacima istoričara škola osnovana pre 165 godina, ipak se obeležava dan za koji postoje dokumenta koja to potvrđuju.

-Zadovoljstvo mi je i čast da danas budem zajedno sa vama, da zajedno proslavimo više od veka ove obrazovne ustanove. Obrazovni rad koji traje više od 100 godina sigurno vodi svom cilju i svim sredstvima se trebamo boriti da od dece stvorimo uspešne i obrazovane ljude koji će stečenim zannjem i iskustvom doprineti razvoju našeg društva. Budućnost je u njihovim rukama. Zbog toga veliku zahvalnost dugujemo prosvetnim radnicima jer njihovo zalaganje i njihov rad predstavlja najodgovornije zadatke u našem društvu Iz godine u godinu Grad Leskovac izdvaja sve veća sredstva za razvoj prosvete imajuči u vidu da su sve škole na teritoriji grad od velike i podjednake važnosti. Zbog toga smo iz budćeta grada u pretodnom periodu izdvojili značajna sredstva u poboljšanje kvaliteta rada, obrazovanaj i vaspitanja. Samo u ovoj godini izdvojeno je 630 miliona dinara što nikada ranije bilo urađeno U ovoj školi izvršena j ekompletna zamena stolarije, obnovljena je fasada, povećana energetska efikasnost a vrednost radova je bila preko 8 miliona dinara. Ovi radovi će morati da budu nastavljeni. Za postavljanje ograde oko škole planirano je 3,2 miliona dinara, abiće izdvojeno i 1,2 miliona dinara za izdvojena odeljenja. Čestitam dan škole zaposlenima i učenicima, da nastave sa uspesima i da nastave da pišu svoju istoriju – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na svečanosti povodom dana OŠ „Desanka Maksimović“ u Grdelici.

Dan škole "Desanka Maksimović" u Grdelici

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 16 maj 2019

Prvi čovek Leskovca se osvrnuo i na neka od događanja iz prethodnog perioda.

-Prošle godine 140 godina škole nije obeleženo na adekvatan način. Pouka iz sveg aje da nije bitno ko će da bude direktor, ko će da rukovodi, već je bitno da postoji tim i kad psotoji tim, kad profesori i nastavnici imaju želju da budu deo tog tima, da učenici imaju šta da uče od vas, onda j eupravo proslava 140 godina morala da bude obeležena na pravi način. 140 godina je impozantan datum koji zaslužuje Oktobarsku nagradu Grada Leskovca. Upravo obeležavanjem Dana škole pokazujete svoju pozitivnu energiju i decu usmeravarte na pravi način, a mi ćemo videti da taj propust ispravimo i da ove ili sledeće godine ova škola dobije Oktobarsku nagradu Grada – naglasio je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Goste je pozdravio Nenad Mladenović, direktor škole, a učenici i nastavnici pripremili su prigodan program.

Pogledaj takodje

Još 13 osoba preminulo od Korone, 344 novoobolela, 170 ljudi na respiratorima

U poslednja 24 časa preminulo je još 13 osoba da je ukupan broj smrtsnih slučajeva …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *