Početna / DRUŠTVO / Muzička škola „Stanislav Binički“ obeležila jubilej – 7. decenija postojanja i rada
Dionis Restoran Leskovac

Muzička škola „Stanislav Binički“ obeležila jubilej – 7. decenija postojanja i rada

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Leskovcu, Muzička škola „Stanislav Binički“ proslavila je svoj jubilej – 70 godina osnovne i 40 godina srednje škole.

„Velika je čast rukovoditi kolektivom vrednih i uspešnih učenika i profesora i biti domaćin svima vama koji ste došli da zajedno obeležimo ovaj jubilej. U susret jubileju održali smo niz koncerata, a u narednom periodu u okviru festivala LEDAMUS imaćemo priliku da ugostimo svetski poznatog violinistu Nemanju Radulovića. Naša želja je da promovišemo ne samo naše nastavnike i učenike već i umetnike iz celog sveta koji svojim učešćem doprinose podizanje kulture na jedan viši nivo u našem gradu – kazala je direktorka ove ustanove Biljana Miljković.

Prisutnima se obratila načelnica Školske uprave Leskovac, Marina Ilić koja je ovom prilikom istakla da će Muzička škola uvek imati podršku i da je u vremenu kiča i šunda muzičko obrazovanje koje dobijaju učenici ove škole jedina prava vrednost.

„Velika mi je čast da u ime Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, u ime Školske uprave Leskovac, i u svoje lično ime pozdravim prisutne i čestitam ovaj jubilej. Godišnjica postojanja jedne škole u ovom slučaju jubilej od 70 godina je prilika da se pokaže najbolje što je ta škola ostvarila između dva rođendana, između dva jubileja, a ova škole ima zaista šta da predstavi. Muzička škola važi za prepoznatljivu ne samo u Leskovcu i Srbiji, već i u regionu, zbog rezultata koje ostvaruje na svim poljima rada. U vreme kada se plasiraju šund i kvazi umetnost, ova škola važi za svetionik mladima koji kroz maglu poremećenih vrednosti vodi do umetnosti kakva je ona stvarno. Ovo škola osim što podstiče darovitost i kreativnost svih učenika ona zajedno sa svim nastavnicima i direktorkom obavlja dobro vaspitno-obrazovni proces kao što je razvoj ličnosti,kritičko mišljenje, formiranje estetskog ukusa – kazala je načelnica Marina Ilić.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitao je jubilej uz podsećanje da je Lokalnoj samoupravi glavni prioritet obrazovanje mladih.

„Obrazovanje ima veoma značajnu ulogu u samom društvu, i predstavlja jedan od osnovnih činioca razvoja i uređenja svake zajednice. Osnovnim obrazovanjem postavljamo temelje za nadogradnju za srednje i fakultetsko. Na nama je kao odgovornoj Lokalnoj samoupravi da se potrudimo da omogućimo nesmetani rad kako prosvetnim radnicima tako i deci . Naše obrazovanje nam omogućava da sa lakoćom kročimo i krčimo svaki put koji je pred nama. Muzička škola „Stanislav Binički“ je rasadnik talenata koja doprinosi kako razvoju grada tako i razvoju kulture u Leskovcu, te bih iskoristio ovu priliku da najavim da će Oktobarska nagrada grada Leskovca pripasti upravo njoj – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Pogledaj takodje

227 pacijenata sa upalom pluća primljeno na lečenje u prethodna 24 sata

U roku od 24 časa na bolničko lečenje primljeno je 227 pacijenata sa upalom pluća. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *