Početna / GRADOVI / Leskovac / Novoosnovani pokret „Metla“ svoje čiščenje krenuo iz Leskovca

Novoosnovani pokret „Metla“ svoje čiščenje krenuo iz Leskovca

Uz tri osnovne poruke: Da počistimo partijsku državu, da počistimo korupciju  i da počistimo beogradski centralizam, novoosnovani pokret ‘’Metla’’ predstavio je Leskovčanima svoj program. Čine ga mladi i neuprljani ljudi, koji ne žive od politike i žele da Srbiju očiste od svega lošeg što nam se dešavalo u proteklih nekoliko godina.

‘’Metlu’’ čini nekoliko grupacija, okupljenih oko istog  cilja- urediti Srbiju. Udruženje ‘’Tim za život’’ čine roditelji iz čitave Srbije , koji su sebi postavili jedan zadatak- biološko spasavanje zemlje. Osim što godišnje umre čitav jedan gradić, iz Srbije se, u potrazi sa boljim životom, zauvek iseli 1oo hiljada najproduktivnijih ljudi, rekla je Zlata Djerić.

„To je generacija koja treba da gradi ovu zemlju, a ne da traži sreću po svetu. Zadatak nam je da naša deca ovde budu srećna. Danas Srbiju naseljavaju neki drugi i bojim se da za pet-šest godina nećemo imati biološki materijal . Ovo je istorijska prekretnica  za naš narod. Najuspešniji Nemci, Francuzi i Britanci žive u svojim zemljama, pa bi najbolji i najpametniji Srbi trebalo da žive u Srbiji.

Sa čišćenjem Srbije, ‘’Metla’’ je krenula sa juga, jer se zalaže za debeogradizaciju, kroz usvajanje novog modela lokalne samouprave, po kome će gradjani neposredno odlučivati o pitanjima koja se tiču njihovog života.

„Pokret ‘’Metla’’ nudi Srbiji nove ljude, stručne u domenima u kojima rade. Ovo je idealna prilika za smenu generacija, koji se nisu uprljali i kompromitovali. Samo sa novim ljudima, Srbija može biti država bez korupcije i kriminala, da ne bude partijskog zapošljavanja i da država ne bude samo Beograd, rekao je Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata.

Na pitanje novinara u kojoj su ulozi ljudi  iz DSS-a, koji su gradjanima delili liflete, Antić je odgovorio da ova politička stranka pruža podršku ‘’Metli’’, ali da ih ne poznaje i da će vreme i neki od narednih izbora pokazati kakav je ko. Dodao je da u ‘’Metli’’ vladaju podeljena mišljenja o učešću na predstojećim izborima, te da i za jednu(izlazak) i za drugu (bojkot) opciju  postoje opravdani razlozi.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Povratak čuvenog „Leskovačkog roštiljka“ na ulice našeg grada

U centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je održana 30. Sednica Skupštine osnivača …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *