Početna / DRUŠTVO / Novo vozilo za leskovačke vatrogasce – savremena oprema za sve situacije
hotel bell

Novo vozilo za leskovačke vatrogasce – savremena oprema za sve situacije

Vatrogasno – spasilačka jedinice Policijske uprave Leskovac dobila je novo, moderno opremljeno vatrogasno vozilo.

Pored standardne opreme za gašenje požara, rezervoarima za 400 litara vode i 200 litara penila, deo opreme novog vatrogasnog kamiona su i moderne pneumatske dizalice, motorne testere, nosila i oprema za hitno zbrinjavanje povređenih …

-Grad Leskovac ima izuzetno dobru saradnju sa Vladom Srbije. U poslednjih deset dana imali smo dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, ministarke Zorane Mihajlović, ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, i pored toga imamo i dobru saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, čiji je rezultat upravo pred nama. Poslednji put vizni park je obnovljen 2008. godine i zbog toga je nabavka nove opreme neophodna. Vatrogasci su vredni, inteligentni, i deluju promptno a na ovaj način je tehnička efikasnost podignuta na najviši mogući nivo. Sa željom da ste uvek tehnički opremljeni i spremni, a da imate što manje posla, nadam se da ovo nije poslednja u nizu akcija i da ćemo i u narednom periodu probati da nabavimo još neko vozilo ovako velikih tehničkih karakteristika i mogućnosti – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je danas obišao leskovačke vatrogasce.

Načelnik Sektora za vanredne situacija PU Leskovac Ivica Ranđelović najavio je dalja ulaganja Ministarstva i nova vozila. On je apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom jer su leskovači vatrogasci, po njegovim rečima, samo prošle nedelje zbog toga imali čak 63 intervencije.

Novo vatrogasno vozilo za Sektor za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 12 mars 2019

Komandir Vatrogasne brigade Saša Jovanović je naglasi da je do nabavke ovog vozila prosečna starost voznog parka bila 25 godina.

-Ovo je nakon 10 godina novo vozilo, koje će, osim po godinama i tehničkim karakteristikama, bitno da upotpuni vozni park. Za razliku od prethodnih vozila ono je znatno bolje opremljeno. Osim opreme za gašenje vodom i penom, ono ima i veliku količinu opreme za spasavanje iz dubina, sa visina, kod tehničkih intervencija u saobraćaju i niz druge opreme koje služe za povećanje bezbednosti i vatrogasaca i ljudi kojima se pruža pomoć – naglasio je Saša Jovanović.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *