Početna / DRUŠTVO / Osamanest priznanja za Školu stripa „Nikola Mitrović Kokan“

Osamanest priznanja za Školu stripa „Nikola Mitrović Kokan“

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru  osvojila je 18 priznanja na dva međunarodna strip konkursa rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Na  Drugom međunarodnom konkursu „Strip kaiš“ u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd tročlani žiri dodelio je treću nagradu konkursa polazniku Leskovačke škole stripa Lazaru Nikoliću a specijalnu pohvalu Ivi Cvetković.

Osvojena priznanja dobijaju na značaju kad se uzme u obzir da su osvojena u konkurenciji od 706 radova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Turske, Belorusije i Velike Bitanije.

Škola „Nikola Mitrović Kokan“ je takođe imala uspeha na beogradskom festivalu subkulture „Paralel“. Pre dva dana je šesnaest polaznika Škole stripa dobilo nagrade u oviru sedmog nagradnog konkursa „Stripovi i ploče“. U pitanju su Miroslav Nikolić, Danica Dedić, Marko Serafimović, Mina Davić, Jovana Stanković, Andrijana Cvetković,  Jovana Savić, Andrej Stanojević, Rastko Milenković, Mateja Jović, Dunja Avramović, Strahinja Spasić, Anastasija Videnović, Katarina Prokopović, Anđela Savić i Katarina Hadži-Jovančić.

Treba istaći da Leskovačka škola stripa ima tradicionalno uspeha na ovom konkursu, što je dokazano i ovog puta sa osvojenih 16 nagrada.

Pogledaj takodje

„Svetski dan poezije“ u četvrtak u Vlasotincu

Povodom 21. marta Svetskog dana poezije Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ i Gimnazija „Stevan Jakovljević“ iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *