hotel bell

Novi asfalt u Boračkoj ulici u Bobištu

Ulica Boračka u leskovačkom naselju Bobište dobija potpuno novi izgled.

Radovi na asflatiranju ove ulice završavaju se danas. Ulica je duga 183 metra, za šta je iz budžeta grada izdvojena suma od 2,9 miliona dinara. Izvođač radova je Perica Jović AB Kop iz Vlasotinca.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je sa saradnicima obišao završne radove na asfaltiranju Borake ulice i tom prilikom istakao da je naseljeno mesto Bobište jedno od najvećih u Leskovcu u kom se sve više ljudi doseljava i povećava natalitet.

„Podsetiću vas da je 2021. godine u ovoj ulici, kao i u susednoj ulici Vranjska, rekonstruisana vodovodna mreža ukupnim sredstvima od 8,8 miliona dinara. Evo danas smo u Boračkoj ulici, koja jeste mala ali veoma značajna za građane Bobište. Ovim pokazujemo da ne vodimo računa samo o glavnim ulicama i centru grada, već i periferiji, o velikim naseljenim mestima kao što je upravo Bobište, ali i Ančiki, Bratmilovce, Stopanje, Vinarce, ali i da su, kako veliki, tako i mali putevi, od vitalnog značaja za život naših sugrađana,“ – i zahvalio se građanima Bobišta koji pružaju konstantnu podršku i imaju razumevanja, i dodao da je grad bio tu za njih da pomogne u vreme poplava, da je uređena i glavna ulica.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da je urađena kompletno nova kolovozna konstrukcija, da postavljen tampon od šljunkovitog materijala, ugrađen je ivičnjak, nivelisane su vodovodne kape, i šaht poklopci, i na taj način je rešeno odvodnjavanje, a danas se završava asfaltiranje i ugradnja jednog sloja asfalta.

U ime žitelja ulice Boračka govorila je Andrijana Vasić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i zahvalila se gradonačelniku Cvetanoviću na investiciji koja je od velike važnosti za meštane te ulice i tog kraja, da je to ulica koja je veoma prometna i da kroz nju prolazi oko 200 njenih sugrađana, oko 50 domaćinstava je koristi, oko 30 dece i nekoliko trudnica, i upravo je zbog toga važna.

Jovan Vasović, učenik drugog razreda škole u Bobištu, koji takođe živi u ovoj ulici, izrazio je sreću i zadovoljstvo što je upoznao gradonačelnika Cvetanovića kome se zahvalio na asfaltiranju ulice.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор