Nova vodovodna mreža u još tri ulice u Leskovcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U ulicama Maksima Gorkog, Cara Dušana i Ratka Pavlovića u Leskovcu u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini od 780 metara.

 

Investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač firma “Poslovnost “ iz Niša. Ukupna vrednost ugovora je 4,7 miliona dinara, a rok za završetak je 60 dana. Radove je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je rekao da lokalna samouprava pokušava da u svakom delu grada reši glavne komunalne probleme.

– Nastojimo da svuda zamenimo dotrajale vodovodne cevi, koje su stare po nekoliko decenija i zbog toga stvaraju probleme u vodosnabdevanju i dolazi do čestih kvarova na mreži. Mnoge ulice još uvek nisu asfalturane, upravo iz tog razloga što želimo da prvo rekonstruišemo vodovodnu mrežu. Nakon toga, i ove ulice će dobiti novi asfalt, koji će finansirati preduzeće Parking servis, dok će Direkcija za urbanizam i izgradnju postaviti novu rasvetu, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

On je podsetio na to da je u protekle tri i po godine, u rekonstrukciju ili izgradnju vodovodne mreže, uloženo skoro 70 miliona dinara.

– Za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže u gradu, kao i Turekovcu, Donjem Stopanju, Donjem Sinkovcu i Vinarcu, izdvojeno je 34.600 dinara. Takođe, novi izgled dobilo je 27 ulica u samom gradu, i još 17 van grada, a za te namene je ukupno izdvojeno 308 miliona dinara. Svi ovi podaci pokazuju da je naš grad pretvoren u veliko gradilište, da se svakog dana radi i da ćemo sa istom praksom nastaviti i ubuduće, rekao je gradonačelnik.

A. Jovanović

Check Also

U utorak bez struje 17 sela i 3 naselja

Iz Elektrodistribucije Leskovac stiže najava novih radova i isključenja potrošača sa mreže. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *