Uredjenje prostora za postavljanje kontejnera u centralnim gradskim ulicama

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U ulici Moše Pijade u Leskovcu, krajem prošle nedelje, u okviru programa održavanja javnih gradskih površina, počeli su radovi na ograđivanju prostora za postavljanje kontejnera za odlaganje smeća.

 

Oni će, zatim, biti nastavljeni i u ulicama Ilije Strele, Josifa Kostića i Nikole Skobaljića. Naručilac posla je leskovačka Direkcija, izvođač je firma “Pionir” iz Vlasotinca, a vrednost investicije je oko 950.000 dinara sa PDV-om.

Cilj nam je da sa saobraćajnica i pešačkih površina uklonimo kontejnere i da im definišemo pozicije u skladu sa našim planom, kaže direktor Direkcije, Milenko Milenković. Prošle godine smo izgradili 14 kontejnerskihg niša u centralnoj gradskoj zoni, za šta smo izdvojili oko million dinara. Radovi su u 2015. godini izvedeni u ulici Cara Lazara, Radoja Domanovića, Slobodana Penezića i na Masarikovom Trgu.

U ovoj godini postavićemo još 18 niša, od kojih će deo biti u onim ulicama u kojima se trenutno rekonstruišu trotoari, npr. ulicama Strahinjića Bana i Radničkoj, izjavio je Milenković.

Uporedo sa ograđivanjem prostora za kontejnere, na pešačkim i zelenim površinama postavljaju se zaštitne ograde. Radovi su završeni u ulici Stojana Ljubića, a trenutno se izvode u ulici Moše Pijade. Vrednost radova je oko 1.600.000 dinara sa PDV-om, a izvođač je preduzeće Balkan iz Crne Trave. Predviđena je ugradnja zaštitne ograde u dužini od oko 590 metara. Rok za završetak radova je 45 dana.

Prema rečima direktora Direkcije, cilj ovog projekta je zaštita pešaka, ali i zelenih površina, tamo gde postoje teškoće sa njihovim održavanjem. U prošloj godini, ovi radovi su izvedeni u ulici 28. Marta, gde je postavljena zaštitna ograda u dužini od oko 120 metara.

A. Jovanović

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *