hotel bell

Noć istraživača na gradskom trgu okupila buduće male naučnike

Gradski trg u Leskovcu, večeras je bio pun dečje graje, a razlog za to je četrnaesta Noć istraživača koja je pored dece okupila i sve ljubitelje nauke.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović koji je ovom prilikom istakao gradski trg da ispunjava svoju namenu, da je centar događaja i prostor gde se okupljaju sve generacije i veliki broj naših sugrađana.

“Ova manifestacija ima misiju da osvetli zabavno lice nauke. U skladu sa tim svim posetiocima biće predstavljen pregršt interaktivnih prezentacija, eksperimenata… Spremite se da budete očarani mnogobrojnim aktivnostima, eksperimentima i demonstracijama. Naoštrite vijuge, razuzdajte maštu i krenite na putovanje u carstvo otkrića, inovacija i beskrajnih mogućnosti koje vas čekaju ovde večeras. Učite, slušajte, eksperimentišite – poručio je gradonačelnik Cvetanović.

Ovo veliko naučno druženje organizuje se u isto vreme u 26 zemalja Evrope, sa očekivanom posetom od oko milion i po ljudi. Leskovčani su danas imali priliku da uživaju u mnoštvu sadržaja i jednoj misiji da se osvetli zabavno lice nauke. Evropska noć istraživača više je od slavljenja nauke – to je podsetnik da naša glad za razumevanjem sveta nema granica, podsetnik na to da, kada se istraživači, pronalazači i radoznali umovi sretnu – nastaje magija!

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор