Nastavljena izgradnja kanalizacione mreže u Donjem Stopanju i Vinarcu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Pre nedelju dana započeli su radovi na izgradnji dela fekalne kanalizacione mreže u Donjem stopanju, u dužini od 800 metara.

 

– Rok za završetak radova, koje izvodi grupa izvođača “Investprodukt” iz Lebana i “Jugogradnja” iz Bojnika je 60 dana, a investicija je vredna 2,5 miliona dinara. Izgradnja kanalizacione mreže nastavljena je i u Vinarcu. Podsetiću da smo nedavno završili radove na izgradnji dela fekalne kanalizacione mreže u ovom naselju, u dužini od 1400 metara, u šta smo uložili oko 9,3 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, tokom današnje posete Donjem Stopanju i Vinarcu.

– Trenutno radimo na izgradnji dodatnih 800 metara mreže, a investicija je vredna oko 2,7 miliona dinara. Izvođač radova je „MDS Inženjering“ iz Niša, a investitor takođe Direkcija za urbanizam i izgradnju našeg grada. Radovi i na jednoj i na drugoj lokaciji se izvode na osnovu Rešenja o građevinskoj dozvoli i na osnovu Glavnog projekta za izgradnju fekalne kanalizacije, jer kao što znate, nikada ne započinjemo radove bez neophodne dokumentacije, dodao je Cvetanović.

U Vinarcu je već izgrađena primarna kanalizaciona mreža u dužini od 3.000 metara, a ovo je nastavak izgradnje sekundarne mreže. Do sada je odvođenje otpadnih voda rešavano izgradnjom velikog broja ponirućih septičkih jama. Završetkom ovog projekta, izuzetno važnog za oba sela, stvoriće se bezbedniji komunalni uslovi za meštane, u skladu sa sanitarnim propisima. Otpadne vode iz oba naselja će se slivati zajedno do planiranog lokalnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Naša je želja da svi naši sugrađani imaju kvalitetnu vodu za piće, adekvatne kanalizacione mreže i bezbedno odvođenje otpadnih voda, rekao je gradonačelnik i dodao da je za izgradnju vodovoda i kanalizacije samo u ovoj godini opredeljeno blizu sto miliona dinara.

– Trenutno se radi na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Sinkovcu u dužini od 900 metara. Istovremeno se u Gornjem Sinkovcu postavlja vodovodna mreža dužine 1300 metara, u Ustaničkoj i ulici 13. Brigade u Vučju, 1500 metara, kao i 2200 metara sekundarne vodovodne mreže u Vučju. U toku su pripremni radovi za izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ul.Gorki, Cara Dušana i Ratka Pavlovića u Leskovcu kao i izgradnja vodovodne mreže u „Ohridskom naselju“ . Sve to pokazuje da ćemo i ubuduće raditi na rešavanju gorućih komunalnih problema svuda gde je to potrebno, kako bi svi stanovnici našeg grada imali pristojne i normalne uslove za život, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

A. Jovanović

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *