Novi trotoari u Vlajkovoj i ulici Strahinjića Bana

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U ulici Strahinjića Bana, u strogom centru Leskovca, u toku je sanacija 1900 kvadratnih metara trotoara i pešačkih površina.

 

Ukupna vrednost radova je 5,6 miliona dinara. Investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač preduzeće Sistem SNL Graditelj. Rok za završetak je 60 kalendarskih dana.

– Predmet ugovora je sanacija trotoara i pešačkih površina od ulice Cara Lazara do ulice 28.Marta. Predviđeno je i formiranje 49 parking mesta za potrebe stanara stambenih zgrada, a projektom je planirano postavljanje kontejnerskih niša i zaštitnih pešačkih ograda. Biće asfaltiran i postojeći trotoar na severnoj strani, uz zamenu ivičnjaka i postavljanje zaštitnih ograda kako bi se sprečilo parkiranje i time omogućio nesmetan prolaz pešacima, objasnio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, prilikom obilaska lokacije na kojoj se izvode radovi.

Nove trotoare uskoro će dobiti i žitelji južnog dela grada. Počeli su radovi na uređenju 1100 kvadratnih metara u Vlajkovoj ulici, na potezu od Radničke ulice do Trga Crnog Marka. Vrednost tog ugovora je oko 2,9 miliona dinara, investitor je leskovačka Direkcija, a rok za završetak projekta je 45 kalendarskih dana. Planirana je sanacija trotoara na istočnoj strain ulice, uz zamenu ivičnjaka i postavljanje zaštitne ograde.

Kompletno će biti rekonstruisani trotoari u Radničkoj ulici sa revitalizacijom zelenila i novim drvoredom. U toku su i radovi na uređenju 1450 metara trotoara u ulici Južnomoravskih brigada i delu Bulevara do mosta na Veternici, za šta je iz budžeta izdvojeno 4,6 miliona dinara.

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, Milenko Milenković izjavio je da je planom i programom tog preduzeća predviđena izgradnja trotoara u Svetoilijskoj ulici i naselju Ančiki, u ulici Tome Kostića, za šta je grad izdvojio 12 miliona dinara. Ti projekti će biti započeti u naredna dva meseca, objasnio je Milenković.

A. Jovanović

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *