Početna / DRUŠTVO / Nastavak uređenja trotoara – novih 500 kvadrata u Deligradskoj

Nastavak uređenja trotoara – novih 500 kvadrata u Deligradskoj

Posao uređenja trotoara u Leskocu se nastavlja.

Prema planu i programu lokalne samouprave u toku su radovi na uređenju oko 500 kvadratnih metara trotoara u Deligradskoj ulici.

-Ovo je jedna od frekventnih i važnih ulica iz mnogo razloga. U blizini je osnovna škola „Svetozar Marković“, zatim Centar za stručno usavršavanje ali i Gerontološki centar, vatrogasna služba i policijska stanica. Kao što imamo potrebu da obezbedimo siguran prostor za najmlađe, takvu obavezu imamo i prema najastarijima. Vidite u kakvom su stanju trotoari, to je rađeno pre više od pet i po decenija. Lokalna samouprava je uredila oko 20.000 kvadrata trotoara, počevši od lebanskog puta, pa do ulica u najstrožem centru grada oko katastra i škole „Josif Kostić“. Sada je na red došao i ovaj deo grada. Posle sednice skupštine krećemo u sređivanje prostora ispred i iza glavne pošte, a s obzirom da smo uspeli da uštedimo oko 9 miliona dinara i deo toga, imamo sredstava za dodatne projekte – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Radovi se izvode u delu ulice od mosta na Veternici do raskrsnice sa ulicom Bore Stankovića.

-Počeli su radovi na sanaciji trotoara u Deligradskoj ulici. Oko 500 kvadrata biće uređenje, biće postavljeni novi ivičnjaci, nehaton ploče ali i stubići koji će onemogućiti parkiranje i obezbediti prolaz pešacima. Širina trotoara je od 2 do 3 metra – kazao je v.d. direktora JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati klikom na link OVDE.

Pogledaj takodje

„Yura“ će raditi po preporuci epidemiologa – 50 radnika u hali do 5.000 kvadrata – Posle novog pritiska odustali od pune proizvodnje

Kompanija „Yura“ će od sutra nastaviti proizvodnju prema obavezujućim preporukaa epidemiologa Zavoda za javno zdravlje. …

2 Komentari

  1. Leskovac sada vec lici na grad sa desetinama kilometara novih ulica, puteva i trotoara. Kada prorade nove fabrike svima ce biti mnogo bolje.

  2. Od asfalta i behaton ploča se ne živi. Treba nam posao, treba nam nada. A to nam ubijate svaki dan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *