Home / DRUŠTVO / Narodnjaci: Ko je odgovoran za kašnjenje i loš kvalitet radova na trgu i kako će grad naplatiti penale?
hotel bell

Narodnjaci: Ko je odgovoran za kašnjenje i loš kvalitet radova na trgu i kako će grad naplatiti penale?

Članovi Gradskog odbora Narodne stranke, podsećaju da su još pre godinu dana tražili raskid ugovora sa nesavesnim izvođačem radova na Gradskom trgu, te konstatuju da je gradska vlast to najavila tek kad mu je skoro isplaćena čitava suma.

Pošto apel tada nije dospeo do nadležnih, sada od njih naprednjaci traže odgovore na nekoliko pitanja:

– Zašto se sada raskida ugovor, kada je izvođači isplaćeno preko 90 posto sredstava i kako će grad da naplati penale, ako se zna da je “Bauwessen“ u blokadi? Rečeno nam je da ćemo dobiti trg sa 30 posto više zelenila, a danas imamo nezavršenu čistinu sa zrncima zelenila. Podsetiću vas da je ovaj projekat građane Leskovca koštao preko 2 miliona evra. Ko je odgovoran za višemesečno kašnjenje radova, za to što trg još uvek nije završen, što je i ono urađeno vrlo lošeg kvaliteta? Pitamo i koliko će još koštati osvetljenje, klupe, rekao je na današnjoj press konferenciji predsednik GrO, Jovica Stanković.

Ako je grad Leskovac naručilac posla, JP Urbanizam i izgradnja“ je nadzorni organ, pa je još jedno pitanje koje postavljaju narodnjaci: Šta je taj organ radio dok je trajala izgradnja?

– Biciklistička staza je već popucala, na trgu je postavljena i to vrlo nekvalitetno, najlošija kocka koju su mogli da nađu. Pogledajte fontanu, koja još nije počela ni da radi, a već je oštećena i spolja i iznutra. Najskuplja majstorija je loša majstorija, a nama će se baš to desiti. Ne daj bože da se neka od Leskovčanki odluči da na štiklama prođe trgom, to je prava avantura, dodao je Dragan Stošić.

Narodnjaci su pozvali građane da se ne plaše da javno iskažu nezadovoljstvo načinom na koji se troši novac iz budžeta.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.