Početna / GRADOVI / Leskovac / Narodna stranka bojkotuje lokalne izbore u Medveđi zbog nepostojanja uslova za fer kampanju i glasanje

Narodna stranka bojkotuje lokalne izbore u Medveđi zbog nepostojanja uslova za fer kampanju i glasanje

Narodna stranka neće učestvovati na lokalnim izborima koji će 8. septembra biti održani u Medveđi i poziva sve prave opozicione stranke da im se pridruže u bojkotu.

Kako je rečeno na konfereciji za medije Gradskog odbora Narodne stranke u Leskovcu, ova stranka poštuje Sporazum sa narodom i neće dati legitimitet izborima koji će biti održani u opštini Medveđa.

-Narodna stranka će bojkotovati sve izbori, pa tako i one u Medveđi. Izbori u Srbiji pod ovom vlašću su izgubili svaki legitimitet. Što se tiče same Medveđe tamo imate oko 4.000 stanovnika. Birački spisak je 2016. godine imao oko 11.800 birača i u međuvremenu su taj broj skinuli na 7.800 što je dokaz da postoji zloupotreba biračkog spiska. Ima i nekoliko primera, poput sela Svirce ili Tulare gde nema više od 20 stanovnika, ali se na izborima pojavi po 300 ili 400 glasača. Apelujem na sve opozicione partije da, ako su prava opozicija, bojkotuju ove izbore – rekao je Jovica Stanković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Leskovac.

Predsednik Izvršnog odbora GrO Narodne stranke Stojan Stojanović je zapitao da li je u sadašnjim uslovima rekonstrukcija fasade Opšte bolnice Leskovac zaista prioritet.

-U bolnici su u jeku radovi na fasadi, na zameni stolarije što je zaista divna stvar. Sve što se radi je za pohvalu. Ono što je pitanje zašto se fasada koja je relativno skora urađena menja i da li je to prioritet ? Zašto se radi fasada ako znamo da u bolnici nema kreveta, posteljina ili pidžama za bolesnike ? Sve se nekako čini da su prioriteti pogrešni – kazao je Stojan Stojanović.

Član Gradskog odbora NS profesor Ljubiša Mladenović kritikovao je kašnjenje radova na rekonstrukciji škola.

-Gorući problem je Osnovna škola Josif Kostić čija rekonstrukcija traje skoro dve godine i još se ne zna kada će biti završena. Deca su raseljenja u tri objekta, ali niko konkretno ne preuzima odgovornost i nema smena odgovornih. Zbog toga insistiramo nađu i smene odgovorni sa svojih funkcija. Imamo najavu i da će ići i rekonstrukcija škole Vasa Pelagić, i pitanje je šta će biti kada počnu ti radovi i šta će biti sa decom i da li će oni biti raseljeni kao učenici iz škole Josif Kostić. Apelujem na gradsku upravu da ne dozvoli da doemo u situaciju kao sa školom Josif Kostić – naglasio je Ljubiša Mladenović, član GrO Narodne stranke u Leskovcu.

Na konferenciji je najavljeno da će 10. avgusta biti formiran novi Opštinski odbor Narodne stranke u Bojniku.

Pogledaj takodje

GRAD LESKOVAC: Za doček Nove godine koncert Željka Vasića, trubači, vatromet, roštilj, piće i nagradna lutrija

Grad Leskovac organizovaće i ove godine doček Nove godine na Širokoj čaršiji. Leskovčani će Novu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *