Najbolju spržu napravili majstori iz „Roštilja kod Đure“

Turistička organizacija grada Leskovca je pod pokroviteljstvom grada Leskovca i u saradnji sa UTP Niš, Visokom poslovnom školom Leskovac i restoranom „Koliba“, organizovala manifestaciju pod nazivom „Festival leskovačke sprže i gurmanluka 2022“.

U okviru manifestacije, organizovana su takmičenja u pripremi leskovačke sprže na tradicionalan način i jela od mesa (juneće, svinjsko, divljač…) u kotliću.

Petočlani žiri činili su:

  1. Ranka Petrović, profesor gastronomije iz Niša (predsednik žirija)
  2. Profesor dr Bojana Danilović, Tehnološki fakultet Leskovac
  3. Violeta Penkov, profesor kuvarstva iz Niša
  4. Dr Slobodan Glišić, Akademija Južna Srbija – Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac
  5. Žarko Bojović, profesor Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca

Takmičenje u pripremanju sprže:

  1. „Roštilj kod Đure“

2. Restoran „Koliba“

  1. Braća Đokić

Takmičenje u pripremi jela od mesa u kotliću:

JUNIORI

  1. Srednja škola „Svetozar Krstić Toza“ , Vučje
  2. Visoka poslovna škola strukovnih studija, Leskovac
  3. Trgovinsko-ugostiteljska škola Leskovac

SENIORI

  1. Organizacija boraca – veterana rata
  2. Udruženje boraca Srbije
  3. Etno restoran „Lovački kutak“

Sveukupni pobednici „Mrnjak 2“ i „Etno selo Srna“

Check Also

Evo kako mladi od 18 do 30 godina mogu da se prijave za Omladinsku karticu koja pruža pogodnosti u oblastima kulture i sporta

JAVNI POZIV USTANOVAMA U OBLASTI КULTURE I SPORTA! Mladi od 18 do 30 godina sa …