hotel bell

Preko 40 izlagača, na izložbi suvenira i publikacija u Leskovcu

Jubilarna 15. Izložba suvenira i turističkih publikacija u organizaciji Turističke organizacije i Grada Leskovca održana je danas u Narodnom pozorištu.

Na današnjem skupu okupilo se oko 40 izlagača koji su suvenirima i publikacijama predstavili svoju opštinu i grad.

Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

„Izložba suvenira i turističkih publikacija postala je tradicija u našem gradu, ove godine održava se po jubilarni – 15. put. Današnja izložba je prilika da se upoznamo sa turističkim potencijalom, lepotama i bogatstvima Srbije, koja i te kako ima čime da se ponosi. Svesni toga, naše najbolje maturanste srednjih škola svake godine nagrađujemo ekskurzijom po Srbiji, da se upoznaju sa njenim lepotama i raznolikostima. Leskovac svojim posetiocima ima mnogo toga da ponudi jer se diči bogatom tradicijom, prirodnim lepotama i kulturom – kazala je Dimitrijević.

Direktor Turističke organizacije Leskovac, Nebojša Kocić kazao je ovom prilikom da će iz Leskovca otići lepa slika u našoj zemlji.

„Siguran sam da ćete odavde poneti lepe utiske, mi smo se potrudili da sve lepo organizujemo. Stigao je veliki broj radova, a žiri je na odabiru radio jako kvalitetno i srećan sam što će iz Leskovca otići lepa slika o našoj Srbiji. Prvu nagradu na ovoj manifestaciji u kategoriji audio video, osvojila je opština Soko banja, to ovako mogu da kažem a ostale publikacije i suveniri će se naknadno oceniti – kazao je Kocić.

Check Also

I srpska šljivovica uvrštena na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa

Odluku je, na svom 17.-tom zasedanju doneo Međuvladin komitet u Maroku “Društvene prakse i znanja …

Оставите одговор