Početna / DOGAĐAJI / Najbolje destinacije za letovanje ove godine
Dionis Restoran Leskovac

Najbolje destinacije za letovanje ove godine

Bliži se omiljeno godišnje doba mnogih, a i odlično opravdanje za uzimanje godišnjeg odmora i kratko bekstvo na prelepe plaže, koje pored izležavanja na suncu, nude mogućnost rashlađivanja u prelepim morskim talasima.

Kao i svake godine u isto vreme, tako i ove već nastaje dilema zvana: “Gde otići na letovanje?”, a s obzirom na to da se letnji aranžmani za najlepše destinacije često vrlo brzo rasprodaju, odluku o destinaciji na kojoj ćemo provesti vrele letnje dane valja doneti što ranije.

Već je poznato da naši turisti najviše vole i najpraktičnije im je da otputuju na letovanje u dobro poznate destinacije, te skoro svi letuju u Grčkoj, Crnoj Gori ili Turskoj. Ove godine će opet ove zemlje biti najpopularniji izbor domaćih turista, a u nastavku teksta saznajte koja su to letovališta koja su najbolja za letovanje 2020. godine.

Zakintos – najbolja destinacija za letovanje za mlade

U turizmu se odavno više ne krije da mladi i stariji imaju drugačije turističke želje i letovanje zamišljaju na različite načine. Tako se aranžmani sve češće kroje s namerom da budu idealan izbor za jednu ili drugu starosnu grupu, a vremenom su se i određene destinacije za letovanje izdvojile kao one koje su pogodne za letovanje za mlade i one koje to nisu.

Kada je reč o najboljim destinacijama za letovanje za mlade – Zakintos je već nekoliko godina na samom tronu letovališta koja mladima ispunjavaju sve turističke želje.

Letovanje u Grčkoj uvek je dobar izbor i sa njim nema greške, ali različita letovališta ove divne zemlje, turistima nude i drugačije turističke doživljaje. Dok je Santorini savršena destinacija za parove, a Kos za idealan, rajski odmor, Zakintos mladima nudi najlepše plaže, nasmejane domaćine i vrhunski noćni provod, koji uz predivno more, stvara neodoljiv miks i pružaju mladima koji na more uglavnom odlaze sa društvom savršen ambijent za kreiranje nezaboravnih, letnjih uspomena.

Sicilija – atraktivna destinacija bogate istorije                                           

Srce Mediterana ima toliko dugu i burnu istoriju, da bi o njemu moglo da se napiše stotina hiljada stranica, što je verovatno već i učinjeno. Zato nećemo dužiti. Dovoljno je da kažemo da je za sve one koji preferiraju nešto aktivniji odmor, pun izleta, zanimljivih istorijskih priča i osvrta, ali i neverovatno lepih pejzaža – Sicilija idealan izbor.

Kada govorimo o adutima Sicilije kao destinacije za letovanje, moramo da pomenemo i gostoljubive i srdačne Sicilijance i Sicilijanke, koji svakog turistu oduševe svojom toplotom i ljubaznošću. Osim toga, tu je i nezaboravna italijanska hrana, koja oduševljava sve gurmane i hedoniste.

Sicilija ima na stotine prelepih plaža, kako divljih tako i najmodernijih. Neke od njih savršene su za celodnevno izležavanje i odmor, dok su neke pune beach-barova i odličan su izbor za sve ljubitelje dobrog provoda.

Kuba – daleka destinacija za nezaboravno letovanje

Naveli smo idealnu destinaciju za letovanje za mlade, za one koji su u potrazi za aktivnim odmorom na zanimljivoj, istorijski bogatoj destinaciji, a sad je došao red i na savršenu daleku destinaciju za letovanje, koja je za razliku od prethodno navedenih, manje lako dostupna našim turistima, ali iz godine u godinu, aranžmani za nju su sve dostupniji i povoljniji.

Reč je o prelepoj Kubi!

Dok Havana, glavni grad Kube, živi zarobljena u vremenu i njeno posećivanje predstavlja pravi vremeplov za svakog turistu, letovališta Kube su sinonim za raj, barem za sve one koji pod “raj” zamišljaju prozirno tirkizno more, koje talasima izbija na kilometarske peščane plaže sa najsitnijim belim peskom i palme koje prave savršen hlad za celodnevno ispijanje koktela na ležaljci.

Egipat – destinacija za idealan letnji odmor

Sve što želite su peščana obala, veliki risort sa preljubaznim osobljem, hrana i piće koji su će vam biti dostupni kad god ih zaželite, toplo more i mogućnost da po želji odete u avanturu na neki od nezaboravnih izleta?

Egipat je idealna destinacija za vas!

Hurgada, kao najpopularnije letovalište u Egiptu, puna je luksuznih hotela koji svojom all inclusive ponudom mame turiste iz celog sveta. Tu su i plaže najsitnijeg peska koje izlaze na predivno Crveno more, puno živopisnog, morskog sveta, idealno za ljubitelje ronjenja, ali i sve one koji uživaju u plivanju mirnim, čistim i toplim morem.

Tako Egipat svojim turistima pruža savršen ambijent za idealan letnji odmor. Za one željne avantura – tu su izleti do Piramida, krstarenje Nilom, pa i safari u pustinji, kao i obilazak obližnjih ostrva. Pa, koja destinacija će biti vaš izbor za letovanje ove godine? Odaberite je što pre i na vreme rezervišite svoj aranžman. Srećan put!

/PR/

Pogledaj takodje

227 pacijenata sa upalom pluća primljeno na lečenje u prethodna 24 sata

U roku od 24 časa na bolničko lečenje primljeno je 227 pacijenata sa upalom pluća. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *