Početna / DOGAĐAJI / Dve trećine srpskih turista letuje u Grčkoj, najviše turista u Srbiju dolazi iz Bosne i Kine

Dve trećine srpskih turista letuje u Grčkoj, najviše turista u Srbiju dolazi iz Bosne i Kine

Skupa ili jeftina, Grčka je za turiste iz Srbije i dalje neprikosnovena destinacija za letovanje. 

Čak 65 posto od svih turističkih aranžmana u 2019. godini, prodato je za letovališta u ovoj zemlji.

Prosečni srpski turista, koji želi da deo godišnjeg odmora provede na moru, za Grčku se opredeljuje iz nekoliko razloga: prvi je, naravno, njena blizina, posebno za Južnosrbijance, a dobre saobraćajnice se navode kao važan element pri odlučivanju. Ako tome dodamo široke plaže, mogućnost za šoping i relativno povoljne cene vanpansionskih usluga, dobijamo odgovor na pitanje zašto se ove, a slično je bilo i ranijih godina, čak 65 posto svih prodatih aranžmana odnosi na egejska letovališta.

Na drugom mestu, ali daleko iza’’Zemlje Bogova’’ je Crna Gora, u koju, prema statistici o agencijskim aranžmanima, odlazi 15 procenata žitelja Srbije, 10% ih se ove godine opredelilo za Tursku, a po pet za Egipat I Italiju.

U pomenute podatke nisu uključeni oni o individualnim putovanjima, ali je verovatno da ni oni ne bi mnogo promenili statistiku, koja je, već godinama, ista. Grčka je, za turiste, tokom leta, neprikosnovena.

S druge strane, najviše turista nam dolazi iz Bosne i Hercegovine, a na drugom mestu su Kinezi. Očekuje se da ih ove godine u Srbiju dodje više od 120 hiljada i naša zemlja je, čak i po procenama u Kini, jedna od pet najbrže rastućih destinacija za privlačenje stranih turista.

Na trećem mestu su turisti iz Bugarske, slede Hrvati i Nemci. Najviše stranaca opredeli se za posetu Beogradu, kažu statistički podaci.

Pogledaj takodje

Uklonjene divlje deponije kod seoskog groblja i mosta u Turekovcu

Odeljenje za zaštitu životne sredine, JKP „Komunalac“, Odeljenje komunalne policije i kompanija PVV danas su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *